Yazdan Kalma Salatalık İle Sarımsaklı Cacık Tanımı İçin Gereçler
- 4 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
- 4-5 su bardağı su
- 4 diş sarımsak
- Rendelenmiş salatalık (Yazın rendeleyip dondurucuya atıyoruz ben onu kullandım)
- Zeytinyağı
- Taze ve kuru nane
Yazdan Kalma Salatalık İle Sarımsaklı Cacık Tanımı Yapılışı
- Öncelikle sarımsağı havanda dövelim (doğramaktan daha lezzetli oluyor bu şekilde).
- Yoğurdu su ile ezelim ve sarımsağı ekleyip karıştıralım. Havan’ın içine de bir ölçü su koyup karıştıralım ve onu da ekleyelim.
- Donmuş olan salatalığı yoğurdun içine atalım ve orta ara çatal batırarak parçalanmasını sağlayalım.
- Salatalık gereğince çözüldüğünde tabaklara paylaştıralım ve üzerlerine zeytinyağı ile naneleri de koyarak servis edelim. Afiyet olsun ????.