Bunaltıcı yaz sıcaklarında, Perhiz uygulamalarında su tüketimi hayatının her alanında olmazsa olmazlar aralarında Acıbadem Ankara Hastanesi Besin ve Diyet Uzmanı Merve Güler yaz aylarında su tüketimi ve beslenme alışkanlıkları ile ilgili yapılması gerekenleri anlattı id Gad300250Uzmanların fazla sıcaklardan korunma yöntemi olarak vurguladığı en önemli konu şüphesiz ki su tüketimi “Su içmek için susamayı beklemeyin uyarısı yapan uzmanlar , özellikler ter yolu ile akıcı kaybı yaşandığından bol su tüketilerek vücudun akıcı dengesinin korunması gerektiğinin altını çiziyorAcıbadem Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyer Uzmanı Merve Güler, yaz aylarında bol su tüketiminin yanında uygulanması gereken beslenme önerilerini anlattı“Her vücudun su tüketme oranı öbürGünde en az tüketilmesi gereken su ihtiyacının herkesin bildiği üzere 22,5 litre olduğunu söyleyen Güler, akıcı tüketim oranlarına kadar bu ölçünün artabileceğini ya da azalabileceğini söylüyor Akıcı kaybının su ile giderilmesi gerektiğinin çok kayda değer olduğunu bildiren uzman hekim, asitli, gazlı içeceklerden uzaktan doğal ve taze içeceklerin tüketilmesi gerektiğini vurguluyorTerle kaybolan sıvı ve mineral eksikliğini tamir etmek için alması gereken kalori 1 ml akışkan tüketilmelidir Bundan dolayı herkesin tüketmesi gereken sıvı miktarı farklıdırVücudumuzda eksilen sıvıyı su olarak alınması gerektiğini bildiren Güler, “Eğer fazla fazla su tüketemiyorsak hazır meyve suları, gazoz ve kolalı içecekler yerine taze sıkılmış meyve suları, ayran, bitki çayları, meyvenin kendi tadı ile üretilmiş kompostolar, meşrubat olarak seçim edilmelidir Yani su içmek için susamayı beklememek gerekir dediBOL BOL MEYVE TÜKETİNAcıbadem Ankara Hastanesi Besin ve Diyet Uzmanı Merve Güler, günlük tatlı ihtiyacımızı mevsim meyveleri olan karpuz, çilek, kiraz, üzüm gibi meyvelerden karşılanabileceğini iletiyor ve ekliyor “ Vitamin ve lif açısından da varlıklı olan bu meyveler bununla birlikte mineral açısından da zengin olduğundan terle birlikte atılan minerallerin yerine konulmasına tezgâhtar olurLif tüketimi bağırsakların dar çalışmasını sağlıyarak, kabızlığı önlemektedir Salatalık, domates gibi hafif gıdalar tüketmek kilo kontrolünü sağlamaya da katkı sağladığından öğünlerde mutlaka bulundurulmalıdırÖğün atlamamaya özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Merve Güler, “3 esas öğün mutlaka tüketilmeli mümkünse ara öğünler de eklenerek kişilerin öğünlerde fazla yemek yemek yemesi engellenmelidir diyorYAĞLI GIDALARDAN VE AĞIR TATLILARDAN UZAKTAN DURUNYaz aylarında yağlı, kızartılmış ve kavrulmuş besinler yerine fırınlanmış, ızgara ya da haşlama besinler tercih edilmeli Yağsız kırmızı et haftada 23 kere edinmek üzere balık, tavuk gibi omega 3 yönünden varlıklı besinleri tercih etmek bununla birlikte kalp sağlığı açısından da önemlidirÖzellikle yaz aylarında ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar veya meyve tatlıları seçim edilmelidir Sütlü tatlılardan dondurma iyi bir tercih olmakla beraber riskli gıdalar aralarında olduğundan iyi muhafaza edilmediğinde beslenme zehirlenmelerine sebep olabilir Bu yüzden tüketilen dondurmanın güvenilir bir marka olmasına ve uygun muhafaza edilmiş olmasına dikkat edilmelidirALKOLDEN UZAKTAN DURUNAlkol tüketenlerin Alkolün idrar söktürücü özelliği nedeniyle daha özenli olması gerekiyor Çünkü alınan alkolün vücuttan atılması sırasında akışkan ile birlikte mineral de kaybedileceğinden akıcı elektrolit dengesi bozulabilir