yazın tavuk tüketimine dikkat edin! şoklu tavuk şoklanmış tavuk tokat tavuğu tokat tavuğu özellikleri 1548331740 1548331740 yazintavuktuketiminedikkatedin5c4f5f913d5ceyazintavuktuketiminedikkatedin5c4f5f913d5ce http:imgmynetcomha2tavuk Yaz aylarında tavuk tüketimine uyarı TOKAT (İHA) Yaz aylarında yiyecek zehirlenmelerinin bilhassa kanatlı et tüketiminden kaynaklandığına uyarı çekilerek, vatandaşlar uyarıldı Yaz mevsimi olması ve havaların çok sıcak geçmesi dolmasıyla bugünlerde ilk kez nikah yemeklerinde elde etmek üzere yiyecek zehirlenmelerine rastlanıldığına dikkat çeken Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, beğenilmeyen olayların yaşanmaması için satmak noktası olan market, bakkal ve güya yerlerde bilhassa şoklu beyaz etleri en düşük eksi 18 derece muhafaza ederek bu sıcaklıkta satışa sunulması ve muhakkak şoklu ürünlerin çözülmesine meydan verilmemesi gerektiğini kaydetti Kavak, Yönetmelik ve tebliğlerde açık açık belirtildiği üzere kırmızı ve beyaz etler sıfır derece ile pozitif 4 derece aralarında nakledilmeli ve bu derecelerde muhafaza edilmelidir Özellikle kanatlı et tüketiminde başvurulan şoklu etler en düşük 18 saat muhafaza edilmeli ve nakledilmeli, şoktan çıkartılan etler ise kısa sürede tüketilmeli ve baştan şoklanmaması gerekmektedir Market, bakkal ve güya yerlerden aldığımız beyaz etlerinde eksi 18 derecede muhafaza edilerek satışa sunulması gerekmektedir Somurtkan halde şoklanmış bir etin fazla 4 derecede reyonlarda satışa sunulması, bu etlerin hem gıda kalitesini düşürmekte ayrıca de bu şoklama sırasında gıdalarda donmaçözülmedonma süreci yaşanmaktadır Bu da gıdalarda zararlı mikropların üremesine ve dağıtılmış gıda zehirlenmelerine neden olabilmektedir Tüketicilerimizin de aldıkları ürünlerin muhafaza şarlarına dikkat etmesi ve aldığı şoklu ürünü kısa vadede tüketmesi donmaçözülmedonmaçözülme surecine meydan vermemesi gerekmektedirdedi
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.