Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yazın Vazgeçilmezi Fırın Dolma

Yazın Vazgeçilmezi Fırın Dolma
0
50

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yazin-vazgecilmezi-firin-dolma.jpg

Yazın Vazgeçilmezi Fırın Dolma Tanımı İçin Materyaller

  • 20-25 adet küçük uzunluk dolmalık biber
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik prinç kalan ölçüyü bulgur ekliyoruz
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • Yarım demet dere otu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz (Salçamın mesken imali olması ve tuzlu olmasından ötürü az kullanıyorum. siz isterseniz arttırabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 büyük uzunluk domates rendesi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salça
Kapak Yapmak İçin
  • 1 büyük uzunluk domates

Yazın Vazgeçilmezi Fırın Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pirinç ve bulgurumuzu güzelce yıkayıp bir kaba alalım. Soğanımızı minik yemeklik doğrayalım. Dereotumuzu, baharatlarımızı, domates rendemizi, salçamızı, sıvı yağımızı ekleyip güzelce karıştıralım.
  2. Dolmalık biberlerimizi üste kapak hissesi bırakacak halde dolduralım. Konutta olan orta bir borcama sıralayalım.
  3. Kapak için ayırdığımız domatesi yemeklikten biraz büyük doğrayalım ve biberlerimize kapak yapalım (Biber adetinize nazaran doğrayabilirsiniz).
  4. Fırın kabına sıraladığımız biberlerin yarısını geçecek formda su ek edelim. Üzerine 1, 5 çay kaşığı tuz, yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirelim. (isteğe nazaran biraz acı olsun isterseniz ben toz kırmızı acı biber serpiyorum çok yakışıyor. ).
  5. Ocağa alalım. 15 dakika biberlerin bir tarafı pişer, çatal yardımı ile çevirip 15 dakika öbür tarafını pişirince yanlışsız fırına gönderiyoruz.
  6. 180 derece fırında yaklaşık suyunu çekip kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirelim. Şimdiden afiyet olsun….
 

Similar threads

Fırında Dolma Biber Tanımı İçin Gereçler 9 adet büyük dolma biber İç harcı için ; 2 su bardağı pirinç1 büyük soğan1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı sumakKarabiberPul biber1 tutam maydanoz2 yemek kaşığı sıvı yağ2 adet domates (Kapak için) Fırında Dolma Biber Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Fırında Zeytinyağlı Biber Dolma Tanımı İçin Materyaller Yarım kg dolmalık biberPatates1 büyük uzunluk soğanPirinç (her biber için 1 yemek kaşığı)1 orta uzunluk domates1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası5-6 kısım taze naneTuz, karabiber, kuru nane, kimyonZeytinyağıDomates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Fırın Dolma Tanımı İçin Materyaller Dolmalık taze sebzeler (soğan, domates, biber, patlıcan ve kabak)Pirinç (ben ölçü olarak dolma sayısının yarısı sayıda yemek kaşığı ile pirinç kullanıyorum, mesela bu gün toplamda 18 kesim patlıcan, domates, kabak ve 2 büyük uzunluk soğan vardı, 10 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Zeytinyağlı Kırmızı Biber Dolma Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı pirinçYarım çay bardağı bulgur1 su bardağı domates sosu1 yemek kaşığı salçaDere otu2-3 kol taze soğan2 adet kuru soğan2 diş sarımsakMaydanoz,karabiber,pul biber,kuru nane,tuzZeytinyağı Zeytinyağlı Kırmızı Biber Dolma Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
288
Tavuk Harçlı Biber Dolma (Ketojenik Diyete Uygun) Tanımı İçin Gereçler 12 adet orta uzunluk dolmalık biber1 adet tavuk göğsü2 adet domatesKapya biber1 adet soğan3 diş sarımsakYarım bağ maydanozYarım bağ dereotuYarım bağ nane1 tepeleme çay kaşığı köriYarım çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt