Yazın Vazgeçilmezi Fırın Dolma Tanımı İçin Materyaller
- 20-25 adet küçük uzunluk dolmalık biber
- 1 su bardağından 2 parmak eksik prinç kalan ölçüyü bulgur ekliyoruz
- 1 büyük uzunluk soğan
- Yarım demet dere otu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz (Salçamın mesken imali olması ve tuzlu olmasından ötürü az kullanıyorum. siz isterseniz arttırabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 büyük uzunluk domates rendesi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salça
- 1 büyük uzunluk domates
Yazın Vazgeçilmezi Fırın Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinç ve bulgurumuzu güzelce yıkayıp bir kaba alalım. Soğanımızı minik yemeklik doğrayalım. Dereotumuzu, baharatlarımızı, domates rendemizi, salçamızı, sıvı yağımızı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Dolmalık biberlerimizi üste kapak hissesi bırakacak halde dolduralım. Konutta olan orta bir borcama sıralayalım.
- Kapak için ayırdığımız domatesi yemeklikten biraz büyük doğrayalım ve biberlerimize kapak yapalım (Biber adetinize nazaran doğrayabilirsiniz).
- Fırın kabına sıraladığımız biberlerin yarısını geçecek formda su ek edelim. Üzerine 1, 5 çay kaşığı tuz, yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirelim. (isteğe nazaran biraz acı olsun isterseniz ben toz kırmızı acı biber serpiyorum çok yakışıyor. ).
- Ocağa alalım. 15 dakika biberlerin bir tarafı pişer, çatal yardımı ile çevirip 15 dakika öbür tarafını pişirince yanlışsız fırına gönderiyoruz.
- 180 derece fırında yaklaşık suyunu çekip kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirelim. Şimdiden afiyet olsun….