teknolojiuzmani
FD Üye
Yedikçe Yedirten Havuçlu Kıymalı Börek (Hazır Yufkadan) Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 1su bardağı 2 parmak eksik süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 tane yumurta 1 ‘ inin sarısı üstüne
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Susam
- Çörek otu
- 250 gr kıyma
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 2 adet havuç
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
Yedikçe Yedirten Havuçlu Kıymalı Börek (Hazır Yufkadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce iç harcımızı yapıyoruz kıymamızı kavurduktan sonra kuru soğan ekleyin ve karıştırın. Soğanlar kıymanın içinde yumuşayıncaya kadar kadar karıştırın ve baharatları ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan harcımıza havuç ince rendelenmiş ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip, karıştırın.
- Tepsimizi altını yağlayın bir yufkayı serin kenarları dışarda kalacaktır içine sostan sürün ve 2 yufkayı tek tek soslayıp üst üste koyun ve iç harcımızın yarısını ek edin ve yayın.
- 2 yufka daha tek tek soslayıp en üste geri kalan harcı döküp yayın ve en üste yufkayı serip kenarlar da kalan yufka kapatın bohça üzere ve sostan sürün ve yumurta sarısı sürün susam ve çörek otu serpiştirin.
- 170 derecelik fırında 45 dakika pişirin ve servis hazır. Şifa olsun. Afiyetle yiyin ????.