Yedikçe Yiyeceğiniz Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 bardak arpa şehriye
- 3 kaşık zeytinyağı
- 3 bardak su
- 2 kaşık nar ekşisi
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet közlenmiş kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil soğan
- 1 kutu mısır
- Kornişon turşu
- 1 adet limonun suyu
Yedikçe Yiyeceğiniz Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremizi ocağa alıyoruz.
- Zeytinyağında arpa şehriyeleri kavuruyoruz.
- Üzerine 3 su bardağı suyu döküp tuzu koyup suyunu çekene kadar pişirin.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Közlenmiş kırmızı biberi, maydanoz, yeşil soğan ve kornişon turşusunu ince ince doğrayıp arpa şehriyelerinin üstüne döküp mısır, limon suyu, nar ekşisini de koyup harmanlıyoruz.
- Servis tabağına alalım ben üzerini marul turşusuyla süsledim.
Yedikçe Yiyeceğiniz Şehriye Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı