Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yelpaze Patates

Yelpaze Patates
0
27

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
yelpaze-patates.jpg

Yelpaze Patates Tanımı İçin Gereçler

  • 5-6 adet orta uzunluk patates (Sayısını siz belirleyin)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ/zeytinyağı
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber (İsteğe bağlı)
Üzeri için;
  • Rendelenmiş kaşar

Yelpaze Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Küçük bir tencereye tereyağ, zeytinyağı koyun, eritin, yüksek ateş kullanmayın yapınız yanmasın.
  2. İçerisine rendelenmiş sarımsak ve kekik ,tuz ek edin karıştırın ocağı kapatın.
  3. Patateslerin kabuğunu soymadan uygunca yıkayın ve patatesin iki yanına çubuk yada kaşık koyun ince dilimler halinde patatesleri kenarına koyduğunuz çubuğa kadar kesin tam kesmeyin.
  4. Kestiğiniz patatesleri fırın kağıdı serili tepsiye dizin ve erittiğiniz yağı fırça ile üzerine ve kestiğiniz iç kısımların herbirine çokça sürün dilerseniz üzerlerine tekrardan çok az tuz serpebilirsiniz.
  5. 200 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. ❗
  6. Fırını kapatınca üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirin ve 1-2 dk peynir eriyene kadar bekletin.
  7. Sıcak olarak servis yapmanızı öneririm ❗
Yelpaze Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,706Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt