
Yelpaze Patates Tanımı İçin Gereçler
- 5-6 adet orta uzunluk patates (Sayısını siz belirleyin)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ/zeytinyağı
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber (İsteğe bağlı)
- Rendelenmiş kaşar
Yelpaze Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Küçük bir tencereye tereyağ, zeytinyağı koyun, eritin, yüksek ateş kullanmayın yapınız yanmasın.
- İçerisine rendelenmiş sarımsak ve kekik ,tuz ek edin karıştırın ocağı kapatın.
- Patateslerin kabuğunu soymadan uygunca yıkayın ve patatesin iki yanına çubuk yada kaşık koyun ince dilimler halinde patatesleri kenarına koyduğunuz çubuğa kadar kesin tam kesmeyin.
- Kestiğiniz patatesleri fırın kağıdı serili tepsiye dizin ve erittiğiniz yağı fırça ile üzerine ve kestiğiniz iç kısımların herbirine çokça sürün dilerseniz üzerlerine tekrardan çok az tuz serpebilirsiniz.
- 200 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
️
- Fırını kapatınca üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirin ve 1-2 dk peynir eriyene kadar bekletin.
- Sıcak olarak servis yapmanızı öneririm
️