Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yemeğe Doyamayacağınız Soğuk Baklava

Yemeğe Doyamayacağınız Soğuk Baklava
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yemege-doyamayacaginiz-soguk-baklava.jpg

Yemeğe Doyamayacağınız Soğuk Baklava Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket baklava yufkası
  • 200 g tereyağ
  • Yarım su bar sıvı yağ
Şerbeti için;
  • 1 su bardağı su
  • 4 su bardağı süt
  • 3 su bardağı şeker
  • Vanilin
  • 1 pk krema
İçi harcı için;
  • Fındık
Üzeri için;
  • Kakao
  • Pudra şekeri
  • Sütlü çikolata

Yemeğe Doyamayacağınız Soğuk Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel şerbetimizi hazırlayalım su ve şekeri şekerler eriyip kaynamaya başlayınca 3 dk kadar kaynayıp ocağın altını kapatalım.
  2. 5 dk sonra sütü, vanilyayı ve kremayı içine katıp karıştıralım soğumaya bırakalım.
  3. Tereyağını ocakta hafif yakarak eritelim.
  4. Ocaktan alınca sıvı yağını ekleyelim.
  5. Baklavalık yufkaları tepsimize tepsimize uygun boyutta keselim ve tepsiyi yağlayarak başlayalım ve yufkaların her katını tek tek yağlayalım.
  6. 15 yaprak yağladıktan sonra fındığımızı serpiştirelim.
  7. Tekrar 15 yaprak üzerine tek tek yağlayarak koyalım .
  8. 50 dk 160 derecede üzerini nar üzere pişirelim (her fırın pişirme farklılığı gösterebilir)
  9. Piştikten sonra fırından alalım ve şerbetimizi dökelim .
  10. Tatlımız soğuduktan sonra kakao ve pudra şekeriyle karıştırdığımız gerecimizi üzerine serpelim.
  11. Çikolatamızı rendeleyelim ve istediğimiz üzere süsleyelim, tatlımız bir kaç saat buzdolabında dinlendikten sonra servise hazır ????.
Not;Ben yarısını fındık yarısını fıstıklı yaptım denemek için ikiside çok yakıştı.
 

Similar threads

Tadına Doyamayacağınız Soğuk Baklava Tanımı İçin Materyaller 1 paket baklavalık yufka (800 gr)200gr tereyağı tuzsuz1 çay bardağı sıvı yağ Ortası için ; 150 gr ceviz yada antep fıstığı (İri çekilmiş yada doğranmış) Şerbeti için; 2 su bardağı şeker4 su bardağı süt1 paket krema Üzerine ; 100gr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Soğuk Baklava Tanımı İçin Gereçler 1 paket baklavalık yufka250 gram margarin1 çay bardağı sıvı yağ Ortası için; Kâfi ölçüde fındık Şerbeti için; 4 su bardağı süt1 paket sıvı krema1 paket krem şanti1 paket vanilyaYarım su bardağı şeker Üzerine; 2 yemek kaşığı nesquik Soğuk Baklava Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Hira Tatlısı (Tadına Doyamayacağınız Muazzam Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler 1 yumurta1 su bardağı +2 yemek kaşığı irmik1,5 su bardağı unYarım su bardağı 1/2 (yarım) yoğurtYarım su bardağı 1/2 (yarım) sıvı yağYarım çay bardağı 1/2 (yarım) hindistan cevizi1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Baklava Hamurundan Kolay Baklava Tarifi İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka (800 gr)Dövülmüş ceviz200 gram tereyağı1,5 su bardağı sıvı yağ Şerbet için; 4 su bardağı su3 su bardağı şeker Baklava Hamurundan Kolay Baklava Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamura başlamadan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Soğuk Baklava (Tam Kıvam) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: Bir paket hazır baklava yufkası (25 yaprak ayırıyoruz) Kat ortalarına: 50 gram margarin100 ml sıvı yağ Şerbeti için: 400 ml süt400 ml su100 ml krema400 ml şeker1 paket vanilin Kat ortalarına: 200 ml fıstık100 ml antep fıstığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt