Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yemek ile ilgili 71 yöntem

Yemek ile ilgili 71 yöntem
0
108

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
1 Süratli kilo verip yeniden olmak vücudunuzun zayıflamaya karşısında direncini arttırır ve giderek kilo vermeniz zorlaşır Metabolizma alt üst olur

2 Yapılan yeni araştırmalara kadar meyve, sebze ve yeşil bitkileri bol yiyen şahısların daha az kanser ve kalp hastalığına yakalandığı saptama edilmiştir
3 Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz süre, çikolataya biraz tereyağı katın sonucunda keza tat verir hem de çikolatayı yumuşatır
4 Duvarınıza tırnak çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın Çiviyi böylece çakın, böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız
5 Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun Bu Nedenle kekinizi pişirdikten sonra zahmetsizce çıkarabilirsinız
6 Bayatlamış ekmeklerin üstüne su serpin ve folyo kağıda sarıp 510 dakika fırınlayın Bu Nedenle taptaze olacaktır
7 Fırında patates yapmadan önce 1015 dakika haşlayın ve çatalla delin Bu Nedenle daha basit pişecektir
8 Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın Patlıcanlar daha leziz olacaktır
9 Tart hamuru açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için; hamuru bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın
10 Öğünler aralarında acıktığınızda kuru erik yiyin Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller Oysa artı abartmayın çünkü bir kuru erikte 8 kalori var

11 Evde pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız pastanıza bir miktar darı unu ilave edin Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler
12 Patates pürenize değişik bir koku atamak istiyorsanız içine bir miktar hindistan cevizi atın Tadının çok değiştiğini göreceksiniz
13 Meyveli kek yaparken, meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una yada nişastaya bulayıp bir vakit bekletin ve arkasından kek harcına katın
14 Kahvaltı veya dere saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha leziz olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna azıcık toz şeker katın
15 Satın aldığınız kır çiçeklerinin daha uzun zaman dayanarak vazoda güzelliklerini korumasını istiyorsanız, suyuna birkaç damla çamaşır suyu koyun Daha uzun ömürlü olacaklardır
16 Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için birincil yıkamada bir gece soğuk suda bekletin, sonra yıkayın, çekmeyeceklerdir
17 Hamur işi ile uğraştığınız süre mutfağınızın tezgahı kirlenir İşiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuzlu serpin ve ıslak bir bezle silin Bu Nedenle tezgahınız kolayca temizlenecektir
18 Duvar kağıtlarını yenilemek istediğinizde eski kağıtları hariç tutmak her zaman sorun olur Ilık su dolu bir kaba bir tedarik bulaşık deterjanı dökün ve karışıma batırdığınız süngerle duvar kağıtlarını silin, zahmetsizce çıkacaklardır
19 Tart hamuru hazırlanırken tortulanmış olursa 1 adet yumurtanın sarısını ekleyin ve tamamen yoğurarak yumurtayı hamura yedirin


20 Evinizdeki menekşelerin daha çok çiçek vermesini istiyorsanız, toprağına yumurta kabukları karıştırın Bu Nedenle menekşeleriniz daha dinç ve daha güzel çiçekler açacaktır
21 Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız bir dilim limon ile ovun Böylece yumuşacık olacaklardır
22 Etin yumuşak olması için haşlama suyuna limon suyu yada sirke katın Ama kızartacaksanız bir gece sirkeli ve sıvıyağlı sosun içinde bekletin Sosun içine taze bitkilerden ince ince kıyarak lezzet katabilirsiniz Ardından eti hiç yağ koymadan kızartın
23 Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız sırça kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme şeker atın Ağzını sıkıca kapatın Kahvenizin taze kaldığını göreceksiniz
24 Limondan daha artı su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kere delin, sonradan suyunu sıkın
25 Satın aldığınız kiviler fazla sert ve çiğ ise bir gece baştan başa plastik bir torbada elma ya da armutla saklayın
26 Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin, tersine kolonya ile ovalayın Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir
27 Kurabiyeleri sıcakken tepsiden çıkarırsanız tepsiye yapışmaz Ama sıcakken çıkartamadıysanız soğuduktan sonra 12 dakika bitmiş ısıtıp çıkartın böylece kurabiyeler parçalanmaz
28 Eğer cildiniz kuru ise bir muzu ezin, içerisine bir dere kaşığı bal ya da bademyağı karıştırıp yüzünüze sürün Birkaç dakika bekleyip ılık su ile yıkayın
29 Kuru fasulyeleri dağılmadan pişirmek istiyorsanız tuzu ve salçayı veya domatesleri fasulyeler sözde piştikten sonradan koyun
30 Kızartma kokularının tüm eve yayılmaması için yağın içine bir iki dal maydanoz atın


31 Ekşi elma şeker hastaları için ideal bir meyvedir 100 gramında 58 kalori bulunur Kan yapıcı özelliğinden ötürü doktorlar tarafından çoğalma çağındaki çocuklara ve hastalara önerilir Hazmı kolaylaştırır, böbrekleri çalıştırır
32 Maydanozdan daha artı kullanmak için saplarını da kullanın Maydanoz saplarını atmayıp tamamen temizledikten sonra çorbalarda kullanabilirsiniz
33 Eksik miktarda yağ, süt, su vs ısıtmanız gerektiğinde tencerenizi kirletmenize lüzum değil Bir kepçe yardımı ile bu işleri hemen yapabilirsiniz
34 Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız içine 34 damla limon suyu koyun
35 Bir büyük soğanı dörde bölün ve orta boy bir bal kavanozuna koyup iyice karıştırın, 24 saat bekletin Şurup haline geldiğinde soğuk algınlığı olan (öksüren) kişiye sabah, akşam bir yemek yemek kaşığı verin Soğanın içerdiği yağlar öksürüğü kesecektir


36 Uzun süre kullanılan konserve açacakları bundan böyle işlevini görmüyorsa, bir gece sıvı yağda bekletin pasının gittiğini ve eski haline döndüğünü göreceksiniz
37 Mısırları haşlarken daha leziz olması için tencereye bir dere kaşığı şeker atın keza mısır kabuklarını yıkadıktan sonradan onları da koyabilirsiniz
38 Kızartma yaptıktan daha sonra kokmasını istemiyorsanız, bir kapta sirkeli su kaynatın
39 Patlıcanları soyduktan daha sonra beklettiğinizde kararmasını önlemek için, bir süre limon suyu katılmış suda bekletin Böylece hem renginin kararmasını hem de tadının acılaşmasını engellersiniz
40 Kuru fasulyeyi haşladığınız suyu dökmeyin, soğuduktan daha sonra bitkilerinizi sulayın Bu bitkileriniz için çok yardımcı ve sağlıklıdır
41 Nane çayı, mide gazını geçirerek, doluluk hissini ortadan kaldırır ve bununla birlikte hazmı kolaylaştırır midenin daha çabuk boşalmasını sağlar Nane çayını, kuru naneyi sıcak suya atıp 10 dakika demleyerek elde edebilirsiniz
42 Tavuğun üstüne limon suyu sürer ve tuzlu serperseniz tavuğun nar gibi kızardığını görebilirsiniz
43 En iyi yemek yemek, dibi kalın ve düz tencerede pişer

44 Salçanın kutusunu açtıktan sonradan derhal küflenmemesi için üstüne sıvı yağ dökebilirsiniz
45 Kızartma yaparken yapın patlayıp sıçramaması için, bir parça tuzlu atmanız yeterlidir
46 Romatizma ağrılarınız tuttuğu vakit sabahları kuru üzümün suyunu çıkarın ve bir kadeh için Çünkü üzüm suyu romatizmaya karşısında doğal ilaçtır
47 Teflon tavalardaki lekeleri dışında tutmak için, bir kadeh suya 2 çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın Tavanın içinde bu suyu 10 dakika kaynatın
48 Paslanmaz çelik tencereniz matlaşırsa, azıcık sirkeyi ateşe koyup ısıtın Sonradan yumuşak bir bezi ılık sirkeye batırarak tamamen ovun Daha Sonra tamamen durulayın
49 Yemeğe fazla tuzlu attıysanız tencerenin içine birkaç parça ham patates kabuğu atın, artı tuzu çektiğini göreceksiniz
50 Etlerin daha lezzetli olması için bir kahve fincanı süt, bir kahve fincan zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımı ile ovun 12 saat dek buzdolabında bekletin
51 Buzdolabınızdaki kokuları gidermenin en iyi yolu bir kaba birazcık süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirmektir
52 Kalamarı kızartmadan önce süte batırırsanız daha yumuşak olur
53 Keki fırından çıktıktan sonra 15 dakika nemli bir bez üstünde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde şöyle bir dolaştırdıktan sonradan kalıbından zahmetsizce çıkarabilirisiniz Fakat kek hamurunu kalıba dökmeden önce kalıbı yağlamayı da unutmayın
54 Dondurulmuş gıdaları çözerken çabuk çözülsün diye sıcak bir ortama koymayın, bakteri ve mikrop üremesine neden olursunuz en iyisi buzdolabının en daha alçak rafına koyup yavaşça çözdürmek
55 Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra kapaklı bir kavanoza koyup buzdolabında çorbalarınızda uygulamak üzere saklayabilirsiniz veya robotta öğütüp galeta unu niyetine de kullanabilirsiniz


*
 
858,474Konular
981,211Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt