Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yemek masası dizaynı nasıl olmalıdır?

Yemek masası dizaynı nasıl olmalıdır?
0
59

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Yemek masası dizaynı nasıl olmalıdır? bu konu;yemek masası düzeni,yemek yemek masası nasıl düzenlenmelidir hakkında bilgi vermektedir Sevgili hanımlar,son günlerde televizyon programlarından biri olan yemekteyiz de ,yarışmacıların çoğunun yemek masası düzeni ile ilgili sık eleştirildiklerini görmüşsünüzdür Bana göre yemek yemek masasının düzeni ,bir adap ;ayrıca da misafire gösterilen saygının işaretidirSizinde yakın zamanlarda yemeğe alacağınız çok kayda değer bir konuğunuz var ,ve sizinde masa düzeni hakkında bir bilginiz yahut,sizlerin bilgilenmesi açısından masa düzeni hakkında resimli anlatımımıza göz atabilirsiniz 1549188442 1549188442 yemekmasasidizayninasilolmalidir5c56bd5f49d4cyemekmasasidizayninasilolmalidir5c56bd5f49d4c yemekmasasidizayninasilolmalidir5c56bd5f49d4c 1549188442 1549188442 yemekmasasidizayninasilolmalidir5c56bd5f4dcfayemekmasasidizayninasilolmalidir5c56bd5f4dcfa yemekmasasidizayninasilolmalidir5c56bd5f4dcfa Masaya Konan Takımların Yerleri Yemek Çatalı: Tabağın solunda Yemek bıçağı; Tabağın sağında Yemek kasığı: Tabağın sağında, bıçağın dışında Balık Çatalı: Tabağın solunda, çatalın dıştan Balık bıçağı: Tabağın sağında, yemek bıçağı haricen Meze Çatalı: Tabağın solunda, diğer Çatalların dıştan Meze kasığı: Tabağın ön kısmında Çerez ve pasta çatalı: Tabağın ön kısmında, sapı sola doğru Çerez ve pasta bıçağı: Tabağın ön kısmında, belirgin tarafı tabağa, sapı sağa doğru Çatalın yanında Su bardağı: Tabağın sol ön kısmında Şarap bardağı: Su bardağının sağında Rakı bardağı: Su bardağının yanına Tuzlu, biberlik: İki servis tabağı arasında Yağ, sirke: Sofranın ortasına yakin Hardal ve diğer soslar: Yağ ile sirkeye yakin Yağ tabağı: Servis tabağının sol ilerisinde Salata tabağı: Servis tabağının sol ilerisinde Meyve tabağı: Besbelli Ekmek tabağı: Apaçık Çiçek tanzimleri: Masanın ortasında Peçete: Servis tabağının solunda Çoğu süre arkadaş canlısı yemek davetlerinin dıştan “özel” diye tanımlanacak bazı davetler vermeye mecburi kalırız Evimizde vereceğimiz bu davetlerde ara sıra gerek sofra düzeni gerekse servis sırasında bir takım endişelerimiz oluşur Bu “özel gösteri”in en mükemmel olması amacımızdır Uzun zaman verdiğimiz misafir etme hakkında övgü ile konuşulması hangimizi mutlu etmez oysa?… Davetin hazırlanması, amaca göre ziyafet edilen kişilerin saptanması ile başlar… Resmiyet derecesine göre gösteri edilecek kişiler en az üç hafta öncesinden davetiye ya da telefon ile aranarak gösteri edilmelidir Fazla devlete ait davetlerde baskılı davetiye daha uygun olacaktır Ama; “kişi adı” el yazısı ile yazılmalıdır Bu eğlence edilen kişiye bahşedilen değerin bir göstergesidir Son yıllarda bazı büyük hediye merkezlerinde bu stil özel kartlar satılmaktadır Sadece boşlukları doldurmanız yeterli olacaktır Ziyafet eden kişinin bu nezaketli davranışına aleyhinde cevap verilmesi gerekmektedir Davete katılıp katılamayacağınızı anlatmak bir görgü kuralıdır Eğer davetiye yollandıysa (LCVlütfen yanıt verin’in kısaltılması) gösteri eden kişiye davete katılıp katılamayacağınızı telefon açarak bildirmelisiniz Davet Masası Misafir Etme masası hazırlamak şımartma işidir Cümbür Cemaat imkanlarına ve gönlüne göre hazırlar Oysa; aşağıdaki noktalara da dikkat etmek gerekir Ilk Kez masa örtüsü özenle seçilmelidir Masaya pastel rengi keten, beyaz keten, nakışlı keten veya dantel örtü konmalıdır Fazla renkli benekli örtü seçimleri ağır davetler için uygun değildir Masaya konan örtü 30cmden fazla sarkmamalıdır Oturan şahısların ayaklarına dolanacak şekilde gösterişli bir uzunlukta olmamasına dikkatli olmak gerekir Masa’da “ahenk” Çok önemlidir Yemek Yemek takımları, bardaklar, örtü ve diğer gereçler “uyum” içinde olmalıdır Harmoni sofanın ortasına yerleştirilecek bir tanzimle daha da çarpıcı bir ülkü getirilir Burada, seçilecek çiçekler bile mümkünse yemek takımlarınızla ve masa örtüsüyle ahenk içinde olmalıdır Bir renk armonisi yaratmak dikkatle hazırladığınız bu daveti daha da hatırda daimi yapacaktır Vereceğiniz mönüye uygun şekilde tabakları yerleştirmelisiniz Şayet; menü’de çorba yer alıyorsa, o takdirde düz yemek tabaklarının üstünde çorba tabakları yer almalıdır Eğer çorba mönüde yer almıyorsa o takdirde ordövr servisi için düz ve büyük tabaklar yerleştirilmelidir Tabakların yerleştirilmesi menü’deki düzenlemeyle paraleldir Sofranızı hazırlarken “peçeteler” dikkatle katlanmalı ve yerleştirilmelidir Öbür şekillerde katlanan peçeteler, isteğinize tarafından yine yemek takımlarınıza yerinde halka biçimde bir peçetelik arasına konarak ta sofralarda yerini alabilir Yemek süresince uyarı edilmesi gereken bir takım davranışlar vardır; bunlardan bazıları… Tabakta yemek ele vermek öyle güzel bir tavır değildir Ekmeğin ufalanarak yenmesi, yemeğin koklanarak neredeyse “test” edilmesi, masada saç taramak, makyaj tazelemek, elleri masanın aşağıda tutmak, masada şampanya patlatmak, kürdansız ve aleni bir şekilde diş karıştırmak, sesli bir biçimde burun temizlemek, konut sahibinden önce yemeğe açtırmak ve masada kül tablası konmamışsa ısrarla sigara içmeye amaçlamak, puro vb herkesçe hoşlanılmayacak tütünleri müsaadesiz içmek ve yemek devam ederken izinsizce sofrayı terk etmek, gösterişli tebessüm etmek ya da uzun can sıkıcı konuşmalar yaparak öteki konukları rahatsız etmek yapılmaması gereken davranışlardandır Servis Kuralları Servisi evin hanimi yapıyorsa, sağında oturan bayandan başlanır Servisi garson yapıyorsa, servise konut sahibinin sağında oturan bayandan baslar, soldan devam eder, en son ev sahibine servis yapar Garsonun elinden hiç bir şey alınmaz Garsondan bir şey istenecekse hain sesle istenir Tatlı servisinden önce masa temizlenir Içki istenmediği zaman açık açık söylenmelidir Kadeh el ile veya ters kapatılmaz Servisler yapılırken ısrarcı olunmamalıdır Oysa; yemeğin niteliğine göre serviste 2 kere istenip istenmediği kişilere sorulabilir Yemekte Görgü Kuralları: Bıçak göstermek gerekince, Çatal sol elle tutulur Bu durumda bıçak sağ elle tutulur ve muhabere parmağı bıçağın bariz olmayan tarafına bastırılarak “kesme” işlemi yapılır Bıçak kullanıldıktan sonra masaya bırakılmaz Tabağın üstteki yarısına, kendinize doğru yana doğru ve keskin tarafı içe gelecek şekilde konur Çatal da kullanıldıktan sonra masaya bırakılmaz Bıçağa paralel şekilde soluna ve sapı sağda, ağzı yukarı dürüst konur Çorba kasığı, Çorba tabağının sağına konur Kaşık da bıçak gibi kullanılır Salata ve Çerez çatalı, yemek yemek çatalından daha kısadır Yemekle birlikte salata da verilecekse, salata çatalı yemek yemek tabağının soluna, yemek çatalının iç tarafına konur Balık Çatalı ise daha kısa ve düzdür Kasığın sağına konur Tatlı kaşığı, tatlı tabağının içine konur Servis Çatal ve kasıkları, servis yapılacak yemeklerin tabaklarına konur Birey rahatça alabilmelidir Fakat; konukların önüne 3′den fazla Çatal, kaşık ve bıçak koymamaya uyarı edilmelidir Icabında yemek esnasında bu servisler kaldırılır ve gerekli olanlar düzenlenir Peçeteler devlete ait olmayan yemeklerde çatalların soluna, devlete ait yemeklerde ise servis tabağının içine konur kaynak:ezgininmutfagicom  
 

Similar threads

Yemek Nasıl Servis Edilir? Ilk Olarak mönüye uygun olarak tabakları yerleştirmelisiniz Şayet; mönüde Çorba yer alıyorsa, o takdirde düz yemek tabaklarının üstünde Çorba tabakları yer almalıdır Eğer Çorba mönüde yer almıyorsa o takdirde ordövr servisi için düz ve büyük tabaklar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Yemekte Görgü Kuralları Nelerdir Yemekte Uyulması Gereken Adap Kuralları Nelerdir Bıçak kullanırken çatal sol, bıçak sağ elle tutularak kesme işi yapılır Masada çatal sola, kaşık ve bıçak sağa yerleştirilir Bıçak, kaşık ile tabak arasına konur Bıçak sağ elle tutulur ve dikkat çekici...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Yemek Yemek Masası Süslemenin İpuçları Bu konu; Yemek Yemek Masası Süslemenin İpuçları hakkında bilgiler vermektedir Sevgili melekler, bir misafir ağırlarken övgü aldığımız en manâlı nokt ayemek masamızdır Görünüşüyle uyarı çeken bir sofra devamında yapılan ikramlıkların lezzeti az kalsın o...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Sofra düzenleme sanatı, Sofra sipariş verme stilleri Günümüzde sofra düzenlemesi genel olarak resmi olmayan bir özellik taşırFakat bazı durumlar resmi düzenlemeleri gerektiriyor Yan yandan sıralanmış tepe irtifa çatal bıçakların gözünüzü korkutmasına izin vermeyin Sofra içten şekilde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Eşya listesi!!!! (sizde listenizi paylaşın) elektronik eşyalar listesi elektronik eşya listesi eşya mutfak eşyaları bebek Gelinlerin bence çok büyük yardımcısı olan listeler vardırAblamda kendine listesini tutardı burada liste tutan melişler varsa bizimle paylaşsınBen bir tane örnek buldum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt