Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yemek Rutininize Çeşitlilik Katın: Dünyanın Farklı Yerlerindeki İnsanların Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları

Yemek Rutininize Çeşitlilik Katın: Dünyanın Farklı Yerlerindeki İnsanların Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları
0
69

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
s-d1bb8f32a7dc8d484381b6f24aeeef2c31ab3b81.jpg


Her ülkenin kendine nazaran sağlıklı beslenme alışkanlığı vardır. Sağlıklı beslenme alışkanlığını hayat üslubu haline getirerek, yemek kültürüne çeşitlilik katabilmeniz mümkündür. Tıpkı vakitte sağlıklı beslenerek kronik hastalıklardan ve obezite riskinden kurtulabilme talihiniz vardır. Pekala, ülkelerin sağlıklı beslenme alışkanlıkları nasıldır? İşte, dünyanın farklı yerlerindeki insanların sağlıklı beslenme alışkanlıkları.


1. Japonya




Japonlar, küçük porsiyon yemeklerle beslenmeye ihtimam gösterir. Renkli ve mevsimlik zerzevatları tüketirler. Küçük porsiyonlar kalorileri denetim altında tutmaya yardımcı olur. Mevsimlik zerzevat ve meyveler de vitamin ve mineral açısından zengindir. Rafine şeker içermeyen yiyeceklere ziyadesiyle güvenirler.

2. Şili



Şilililer şeker ve işlenmiş besinden kaçınırlar. Neredeyse tüm yemeklerinin içerisine kırmızı şarap eklerler. Kırmızı şarap, antioksidanlar açısından zengindir. Makus kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Bunun yanında kalbin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Kan şekerini düzenler ve kanser riskini önler.

3. Almanya



Almanlar her yemeğinde taze zerzevatları kullanır. Sebzelerden farklı ve lezzetli salatalar hazırlamayı severler. Taze zerzevat tüketimi bedeni birden fazla hastalıktan korumaktadır. Taze en yararlısıdır. Bu sebeple neredeyse her gün taze meyve ve zerzevat için mahallî çiftlik pazarlarını ziyaret edebilirler.

4. Çin



Çinliler ekseriyetle yemek çubuklarını kullanır. Yemek çubukları daha yavaş yemek yemeye yardımcı olur. Bu da daha az yemek yemeniz manasına gelir. Araştırmalara nazaran süratli yemek yiyenlerin obezite olma riski daha yüksektir.

5. Etiyopya



Lif bakımından varlıklı besinleri neredeyse her öğünde tüketirler. Bilhassa ana yemekleri diyabet ve kilo alımını önlemeye yardımcı besinlerle hazırlanır. Mercimek ve bezelye epeyce fazla tüketilir.

6. İspanya



İspanya'nın birtakım bölgelerinde öğün ortalarında sistemli fındık tüketilir. Fındık, kalp sıhhatini muhafazaya yardımcı olur. Fakat kavrulmamış hallerini tüketmeniz önerilir. Esasen İspanya'da da çoklukla kuruyemişlerin kavrulmamış halleri tüketilir.

7. Hindistan



Hint mutfağı, şaşırtan sıhhat faydaları ile bilinen tonlarca baharat içerir. Zerdeçal, zencefil ve kırmızı biber üzere baharatlar kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Ayrıyeten soğan ve sarımsak üzere aroma vericiler kalp hastalığı riskini azaltır.

8. İsveç



İsveç insanları sofralarından çavdar ekmeğini eksik etmez. Çavdar ekmeği, tok tutan bir besin olduğu için bedenin formda kalmasına yardımcı olur.
 

Similar threads

Mektep çağı evlatları , hayatları boyunca sürdürecekleri alışkanlıkları bu yaşlarda edinirler. Onların sağlıklı büyümesi , yeterli beslenmesi ve fizikî aktivite alışkanlığı kazanması için bu periyot çok değerlidir. Mektep periyodu ile evlat dış yerküre ile tanışır. Etrafını , arkadaşlarını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
158
Çocukluk çağında kazanılan beslenme alışkanlıkları yetişkinlik periyodundaki beslenme alışkanlıklarını oluşturduğu için nispeten değerlidir. Birebir devirde çocukluk devrinde büyüme ve gelişme gerçekleştiği için evlatların beslenmesi birçok vakit yetişkinlerin beslenmesinden de kıymetli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
Çocukluğumuzdan beri çikolatanın sıhhat için berbat olduğu söylendi. Akne, obezite, yüksek tansiyon, koroner arter hastalığı, diş çürüğü ve diyabet ile ilişkili olduğundan, çoklukla bir kesim almadan evvel iki defa düşünmemize neden olur. Makûs şöhretine karşın, bu lezzetli ikramla çeşitli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Vücudumuz en kıymetli kaynağımızdır. Bu kaynağa güzel bir halde bakmak bizim vazifemizdir. Nasıl mı? Gelin birlikte nasıl olacağına bakalım. Beslenme, bireylerin fizikî ve ruhsal sıhhatini tesirler. Sağlıklı ve bahtiyar bir ömür için sağlıklı bir vücut ve bunun için de istikrarlı bir beslenme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
Her yıl 7-14 Şubat haftası, Yerküre Doğumsal Kalp Illetleri Farkındalık Haftası olarak kutlanıyor. Philips de bu değerli hafta için sağlıklı beslenmenin kıymetine dikkat çekiyor. Zira kalp sıhhatinin anahtarlarından biri de sağlıklı beslenmek. Sağlıklı yemek ve yemek pişirmek, sağlıklı hayat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
858,498Konular
982,064Mesajlar
30,052Kullanıcılar
Generall0122Son üye
Üst Alt