iltasyazilim
FD Üye
7 öğün yiyerek zayıflamak
günde 7 öğün yemek yemek yiyerek zayıflamak
yiyerek zayıflamak istiyorum
7 Öğün Yiyerek Zayıflayın!
Hay Çekicilik Merkezi'nden Dr Alp Kürşad Mamak diyetlerinde uyarı edilmesi gereken kurallar olduğunu, bunlara uyulduğu takdirde kilo vermenin hiç de zor olmadığını vurguladı
İşte o kurallar
1) Yemek esnasında su içmeyin; fakat yemeklerden 30 dakika önce veya sonra içilmelidir Mide içeriğinin asit fazlası, oksijenlenmeyi azaltır; oksijenlenme azaldığında, metabolizma yavaşlar Yemekler daha yavaş sindirilir, kilo alma ve enerji eksikliği başlar Asitli gıdalar tüketilmemeli
2) Proteinleri (kırmızı et, tavuk, hindi ve balık) hiçbir zaman karbonhidratlarla (ekmek, makarna, pilav) tüketilmeyin
3) Günde 3 asıl öğün ve 4 ara öğün elde etmek üzere, toplam 7 öğün yemek yiyin
1 Ara 10:30
2 Ara 15:00
3 Ara 17:00
4 Ara 21:30
4) Gece yoğurt ve peynir gibi mayalı gıdaları tüketmeyin
5) Süt, yoğurt, meyve ve ham tüketilecek sebzeleri yemeden 1 saat önce dolaptan çıkarın, oda ısısına gelmesini sağlayın
6) Sabahleyin erken saatlerde (7:30 8:30 gibi) kalkın ve akşam erken (23:0024:00 gibi) saatlerde uyuyun
7) Rafine (bitmiş) gıdaları tüketmeyin
Arıtılmış gıdalar hangileri
Beyaz undan yapılan börek, makarna, beyaz ekmek, kek, pide
Beyaz pirinç,
Konserve gıdalar,
Hazırlanmış gıdalar (çorba, puding, salça, sirke vb),
Her türlü alkollü alkol,
Kola, içecek (diet olanlar dahil),
Siyah nehir,
Kahve,
Meyve suları
Beyaz şeker,
Tereyağı, margarin
8) Günde 2,5 litre sıcak su tüketin (yaklaşık 1214 bardak)
9) Egzersiz yapın; sabah saat 6:0010:00 arası ya da akşam saat 18:0022:00 arası Yürüyüş 1 saat , yüzme yarım saat, ağır egzersiz yarım saat
10) Sindirimini süratli gitmek için, yemeklerde günde 1,5 tatlı kaşığı zerdeçal ve zencefil kullanın
11) Ara öğünlerde bu gıdaları tükebilirsiniz:
Kuru kayısı (34 adet) l Perhiz bisküvi (2 adet)
Yeşil elma (1 adet) l Salatalık (kabuklu)
Light meyveli yoğurt (akşam öğünü hariç)
12) Yiyeceklerin genel özellikleri:
Acı (yeşil biber, zencefil et yemeklerine, zerdeçal sebze yemekleri, bulgur pilavı, makarna)
Sıcak (yemekler sıcak, yoğurt, süt ve peynir oda ısısında ılık olarak tüketilecek)
Kuru ( sebze yemekleri buharda ya da haşlama; et yemekleri ızgara, fırında) *
günde 7 öğün yemek yemek yiyerek zayıflamak
yiyerek zayıflamak istiyorum
7 Öğün Yiyerek Zayıflayın!
Hay Çekicilik Merkezi'nden Dr Alp Kürşad Mamak diyetlerinde uyarı edilmesi gereken kurallar olduğunu, bunlara uyulduğu takdirde kilo vermenin hiç de zor olmadığını vurguladı
İşte o kurallar
1) Yemek esnasında su içmeyin; fakat yemeklerden 30 dakika önce veya sonra içilmelidir Mide içeriğinin asit fazlası, oksijenlenmeyi azaltır; oksijenlenme azaldığında, metabolizma yavaşlar Yemekler daha yavaş sindirilir, kilo alma ve enerji eksikliği başlar Asitli gıdalar tüketilmemeli
2) Proteinleri (kırmızı et, tavuk, hindi ve balık) hiçbir zaman karbonhidratlarla (ekmek, makarna, pilav) tüketilmeyin
3) Günde 3 asıl öğün ve 4 ara öğün elde etmek üzere, toplam 7 öğün yemek yiyin
1 Ara 10:30
2 Ara 15:00
3 Ara 17:00
4 Ara 21:30
4) Gece yoğurt ve peynir gibi mayalı gıdaları tüketmeyin
5) Süt, yoğurt, meyve ve ham tüketilecek sebzeleri yemeden 1 saat önce dolaptan çıkarın, oda ısısına gelmesini sağlayın
6) Sabahleyin erken saatlerde (7:30 8:30 gibi) kalkın ve akşam erken (23:0024:00 gibi) saatlerde uyuyun
7) Rafine (bitmiş) gıdaları tüketmeyin
Arıtılmış gıdalar hangileri
Beyaz undan yapılan börek, makarna, beyaz ekmek, kek, pide
Beyaz pirinç,
Konserve gıdalar,
Hazırlanmış gıdalar (çorba, puding, salça, sirke vb),
Her türlü alkollü alkol,
Kola, içecek (diet olanlar dahil),
Siyah nehir,
Kahve,
Meyve suları
Beyaz şeker,
Tereyağı, margarin
8) Günde 2,5 litre sıcak su tüketin (yaklaşık 1214 bardak)
9) Egzersiz yapın; sabah saat 6:0010:00 arası ya da akşam saat 18:0022:00 arası Yürüyüş 1 saat , yüzme yarım saat, ağır egzersiz yarım saat
10) Sindirimini süratli gitmek için, yemeklerde günde 1,5 tatlı kaşığı zerdeçal ve zencefil kullanın
11) Ara öğünlerde bu gıdaları tükebilirsiniz:
Kuru kayısı (34 adet) l Perhiz bisküvi (2 adet)
Yeşil elma (1 adet) l Salatalık (kabuklu)
Light meyveli yoğurt (akşam öğünü hariç)
12) Yiyeceklerin genel özellikleri:
Acı (yeşil biber, zencefil et yemeklerine, zerdeçal sebze yemekleri, bulgur pilavı, makarna)
Sıcak (yemekler sıcak, yoğurt, süt ve peynir oda ısısında ılık olarak tüketilecek)
Kuru ( sebze yemekleri buharda ya da haşlama; et yemekleri ızgara, fırında) *