Yemeklere Eşlikçi Mantar Kavurma (10 Dakikada) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 adet domates
- 10 adet mantar
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 diş sarımsak
- Sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Dere otu
- Tuz
- Üzerine yoğurt (isteyenler)
Yemeklere Eşlikçi Mantar Kavurma (10 Dakikada) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarlar temizlenip ince halde doğranır.
- Soğanlar ve domates rendelenir.
- Ocağa tava alınır. Sıvıyağ eklenir.
- Üzerine şeker ve kırmızı toz biber ve tuz eklenir.
- Soğan ve domates suyu eklenir. Kavrulur.
- Daha sonra mantarlar eklenir. Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tabağa alınır.
- Temizlenmiş dövülmüş sarımsaklar içine eklenir. Karıştılır.
- Üzerine isteyenler yoğurt gezdirebilir.
- Dereotunu da üzerine ek edebilirsiniz afiyet olsun.