Yemelere Doyamayacağınız Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 2 bardak kaynar su
- 1 çorba kasesi köftelik bulgur
- Tuz
- 1 domates bir salatalık
- 1 biber
- 4 yaprak marul
- Yarım demet maydanoz
- 2 tane yeşil soğan
- 1 tane kuru soğan
- 1 limon
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım bardak sıvı yağ
- Tuz
Yemelere Doyamayacağınız Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bulgurumuza. Tuz ve kaynar suyu ekliyoruz şayet su eksik olursa biraz daha ekleyebiliriz kapağı kapatıp dinlendirelim.
- Bizde tavaya yağımızı alalım üzerine. Küçük doğradığımız kuru soğanı ekleyip kavuralım salçada ekleyip karıştıralım bu karışımı.
- Düzgünce dinlenen bulgurumuza ekleyelim yeterlice karıştırıp tekrar dinlenmeye bırakalım.
- Bizde bu ortada geri kalan malzemeyi ufak ufak doğrayalım bunları da bulgurumuza ekleyelim tuz baharatları nar elçisini ve limonumuzu ekleyip karıştıralım.
- Tuzu ben göz kararı attım sizde ona nazaran attın şimdiden yapacak olanların eline sıhhat????????????????.