Yemyeşil Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 20 adet ıspanak yaprağı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket toz krem şanti
- (1 adet muz veya çilek
- Yarım çay bardağı damla çikolata veya draje çikolata da olur)
Yemyeşil Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak krem şanti dışındaki bütün malzemeler karıştırılıp muhallebi kıvamına gelinceye dek ocakta karıştırılır.
- Ocaktan alınıp hafif soğuduktan sonra strecleyip buzdolabında bekletin.
- Keki için yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra sırayla yağ süt vanilya ve (ıspanak yaprakları sıcak suya batırılıp süzdükten sonra blendırdan geçirilir)
- Ispanak püresi un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın yağlanmış küçük borcama veya kelepçeli kalıba döküp 180derecelik önceden ısıtılmış fırına verilir.
- Pişen keki soğuduktan sonra ortasından daire şeklinde kesip (görsele bakınız )ince dilimlenmiş muz veya çilekten diziyoruz.
- Muhallebiye krem şanti ekleyip iyice çırptıktan sonra damla çikolata ve küçük küçük doğranmış çilekleri de ekleyip kekimizin üzerine döküyoruz.
- Ortasından ayırmış olduğunuz keki robottan geçirip üzerine kaplıyoruz yemyeşil bir pasta çıkıyor ortaya 3
- saat buzdolabında dinlendikten sonra servise hazırdır deneyenlere afiyet olsun yapıp foto paylaşırsanız çok sevinirim teşekkürler .