YENİ YIL PASTASI
Malzemeler:
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 corba kaşığı tereyağı
12 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Kreması icin:
2 su bardağı sut
2 corba kaşığı un
1 corba kaşığı buğday nişastası
1 cay bardağı şeker
1 corba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
2 adet muz
1 cay bardağı damla cikolata
Uzeri icin:
1,5 su bardağı sut
2 paket toz krem şanti
1 corba kaşığı kakao
1 paket bitter cikolata
Islatma şurubu icin:
1 su bardağı su
1 corba kaşığı recel
Hazırlanışı:
Once pandispanya yapılır; yumurtalar derın bir kaba kırılır, uzerine şeker eklenir Şeker eriyi bembeyaz olana kadar mikser ya da cırpıcıyla cırpılırİcine oda ısısında yumuşamış tereyağı, elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu katılır, puruzsuz bir hal alana kadar kısa sure karıştırılır Ortasi delik olmayan kek kalıbı iyice yağlanır Karışım kaba dokulur, onceden ısıtılmış 165 derece fırına verilir Kabarıp pembeleşene kadar pişirilir Bu rada krema hazırlanır Kucuk bir tencereye soğuk sut, un, nişasta ve şeker konur Malzeme iyice karıştırıldıktan sonra orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirilir Ateşten alınır, icine kakao, tereyağı ve vanilya katılır, karıştırılır, soğumaya bırakılır Başka bir kapta sut ve krem şanti cırpılır Soğuyan kakaolu kremaya 2 corba kaşığı krem şanti ve damla cikolata katılır Kalan krem şantiye de 1 corba kaşığı kakao ilave edilir Pişen pandispanya enine 3 parcaya kesilir Recel ve su karıştırılır Pandispanya katlarına gezdirilir Daha sonra pandispanya katlarına ince bir tabaka halinde kakaolu krem şanti surulur Kakaolu kremaya ince kıyılmış muz eklenir ve karıştırılır İlk pandispanya katına muzlu kremanın yarısı yerleştirilir, ikinci kat uzerine konur, kalan muzlu krema uzerine yerleştirilir Son katta konur Pastanın uzeri ve kenarları krem şanti ile sıvanır Bitter cikolata rendenin iri kenarı ile rendelenir, pastanın kenarlarına ve uzerine serpilir Pasta buzdolabında en az 4 saat dinlendirilir
Malzemeler:
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 corba kaşığı tereyağı
12 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Kreması icin:
2 su bardağı sut
2 corba kaşığı un
1 corba kaşığı buğday nişastası
1 cay bardağı şeker
1 corba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
2 adet muz
1 cay bardağı damla cikolata
Uzeri icin:
1,5 su bardağı sut
2 paket toz krem şanti
1 corba kaşığı kakao
1 paket bitter cikolata
Islatma şurubu icin:
1 su bardağı su
1 corba kaşığı recel
Hazırlanışı:
Once pandispanya yapılır; yumurtalar derın bir kaba kırılır, uzerine şeker eklenir Şeker eriyi bembeyaz olana kadar mikser ya da cırpıcıyla cırpılırİcine oda ısısında yumuşamış tereyağı, elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu katılır, puruzsuz bir hal alana kadar kısa sure karıştırılır Ortasi delik olmayan kek kalıbı iyice yağlanır Karışım kaba dokulur, onceden ısıtılmış 165 derece fırına verilir Kabarıp pembeleşene kadar pişirilir Bu rada krema hazırlanır Kucuk bir tencereye soğuk sut, un, nişasta ve şeker konur Malzeme iyice karıştırıldıktan sonra orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirilir Ateşten alınır, icine kakao, tereyağı ve vanilya katılır, karıştırılır, soğumaya bırakılır Başka bir kapta sut ve krem şanti cırpılır Soğuyan kakaolu kremaya 2 corba kaşığı krem şanti ve damla cikolata katılır Kalan krem şantiye de 1 corba kaşığı kakao ilave edilir Pişen pandispanya enine 3 parcaya kesilir Recel ve su karıştırılır Pandispanya katlarına gezdirilir Daha sonra pandispanya katlarına ince bir tabaka halinde kakaolu krem şanti surulur Kakaolu kremaya ince kıyılmış muz eklenir ve karıştırılır İlk pandispanya katına muzlu kremanın yarısı yerleştirilir, ikinci kat uzerine konur, kalan muzlu krema uzerine yerleştirilir Son katta konur Pastanın uzeri ve kenarları krem şanti ile sıvanır Bitter cikolata rendenin iri kenarı ile rendelenir, pastanın kenarlarına ve uzerine serpilir Pasta buzdolabında en az 4 saat dinlendirilir