Yeni Yorum Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet havuç
- 2 çay kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 dolu çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kajun baharatı
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Zeytinyağ
- 6-7 kaşık olağan ve süzme yoğurt karışık olarak kulanılabilir
- 1,5 yemek kaşığı tahin
- 1 tutam dereotu
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Yeni Yorum Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçlar ortadan 4’e bölünerek parmak biçiminde küçük modüller halinde kesilir.
- Daha sonra öteki gereçlerde eklenerek soslanır.
- Soslanan havuçlar fırın tepsisine konarak 180° fırında kızarana kadar pişirilir.
- Ardından yoğurtlu alt taban hazırlanır. Tüm gereçler eklenerek yoğurt çırpılır ve sunum tabanın en altına eklenir.
- Üzerine pişen havuçlar eklenerek tekrardan susam yahut taze soğan kısımları küçük kesimler halinde doğranarak üzerine atılır ve servis edilir.Afiyet olsun ????@secilinn_mutfagi.