Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

(Yenilenmiş) Tas Kebabı

(Yenilenmiş) Tas Kebabı
0
102

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

(Yenilenmiş) Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo et (dana tranç)
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1 çay bardağı dondurulmuş bezelye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe bağlı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
  • 1 çay kaşığı pul biber (tatlı)
  • 1 çay kaşığı yedi türlü

(Yenilenmiş) Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yemeğin üretimine dana tranç etlerimizi kuşbaşı formunda doğrayarak başlayalım.
  2. Yağ kullanmadan ısıttığımız yapışmaz tenceremize etlerimizi alıp süratlice kavuralım.
  3. Renkleri dönen etimize sıvı yağ ek edip kavurmaya devam edelim.
  4. Pişmeye başlayan etimize bir tutam tuz ekleyerek ocağın altını kısalım ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  5. Etlerimiz pişerken patates ve havuçları soyup etlerle birebir boyutta doğrayalım.
  6. Soğanı yemeklik olarak ince ince kıyalım ve dondurucudan bir çay bardağı bezelye çıkaralım.
  7. Etlerimizin köpüğünü alarak suyunu çekene kadar pişirelim.
  8. Suyunu çeken etlere havuçları ekleyerek düzgünce kavuralım.
  9. Havuçların rengi dönünce kuru soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  10. Soğanlar pembeleşince patatesleri ekleyelim. Patatesler de yavaşça kavrulunca bezelyeleri ek edip karıştıralım.
  11. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak suyumuzu ekleyip yemeğimizi pişmeye bırakalım.
  12. Pişirme sürecini denetimli bir biçimde yapıp yemek kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra etin ve patatesin pişip pişmediğini denetim edelim.
  13. Her ikisi de pişmişse; kekik, tuz ve başka baharatları ekleyip yemeğimizi bir iki dakika kadar daha kaynatarak tatlandıralım.
  14. Püf noktaları etimiz taze değilse birinci pişirme sürecinde düdüklü tencere kullanabiliriz.
  15. Bezelyeler dondurulmuş değil de konserve ise yemeğin pişmesine 3-4 dakika kala eklemeliyiz.
  16. Orijinal tas kebabına sarımsak da konur ve sadece tuz ve kekikle tatlandırılır. Fakat yemeğin bu formda daha lezzetli olduğu konusunda hayli iddialıyım. Afiyet olsun.
(Yenilenmiş) Tas Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tas Kebabı Tanımı İçin Materyaller 300 gram dana kuşbaşı1 yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı zeytinyağı1 adet patates ( İsteğe bağlı )1 tatlı kaşığı tuz3 su bardağı su Tas Kebabı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Düdüklü tenceremize zeytinyağımızı alalım üzerine etlerimizi ekleyelim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Lokanta Tarzı Tas Kebabı Tanımı İçin Materyaller 500 gram kuşbaşı et1 adet soğan (Küp küp doğranmış)2 adet domates (Rendelenmiş)3 adet sivri biber3 adet patates (Küp küp doğranmış)1 yemek kaşığı salça2 diş sarımsak2.5 su bardağı sıcak suKarabiberKırmızı toz biberTuzSıvı yağ Patatesleri kızartmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Kaşarlı Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 9 kişilik yuvarlak güveç çıkıyor 1 kg dana eti1 tane sağan2 orta uzunluk patates2 orta uzunluk havuç2 tane yeşil biber1 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sıvı yağ4 diş sarımsak1 .5 yemek kaşığı karışık salça2 su bardağı sıcak su 200 ml ölçü1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kuşbaşı et2 adet patates15 adet arpacık soğan2 diş sarımsak2 adet biber2 domatesTuzKarabiberKırmızı toz biberPulbiberKekik1 yemek kaşığı domates salçası Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle büyük küpler halinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 300 gram kuşbaşı et3 tane sivri biber1 tane soğan1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ1 orta boy domates1 tane sarımsak1 yemek kaşığı salça1 su bardağına 2 parmak eksik suTuzKarabiberİsteğe bağlı1 avuç kuzu yağı (100 gr ) Püresi için 2 tane patates1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt