(Yenilenmiş) Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo et (dana tranç)
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 çay bardağı dondurulmuş bezelye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
- 1 çay kaşığı pul biber (tatlı)
- 1 çay kaşığı yedi türlü
(Yenilenmiş) Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yemeğin üretimine dana tranç etlerimizi kuşbaşı formunda doğrayarak başlayalım.
- Yağ kullanmadan ısıttığımız yapışmaz tenceremize etlerimizi alıp süratlice kavuralım.
- Renkleri dönen etimize sıvı yağ ek edip kavurmaya devam edelim.
- Pişmeye başlayan etimize bir tutam tuz ekleyerek ocağın altını kısalım ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
- Etlerimiz pişerken patates ve havuçları soyup etlerle birebir boyutta doğrayalım.
- Soğanı yemeklik olarak ince ince kıyalım ve dondurucudan bir çay bardağı bezelye çıkaralım.
- Etlerimizin köpüğünü alarak suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çeken etlere havuçları ekleyerek düzgünce kavuralım.
- Havuçların rengi dönünce kuru soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Soğanlar pembeleşince patatesleri ekleyelim. Patatesler de yavaşça kavrulunca bezelyeleri ek edip karıştıralım.
- Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak suyumuzu ekleyip yemeğimizi pişmeye bırakalım.
- Pişirme sürecini denetimli bir biçimde yapıp yemek kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra etin ve patatesin pişip pişmediğini denetim edelim.
- Her ikisi de pişmişse; kekik, tuz ve başka baharatları ekleyip yemeğimizi bir iki dakika kadar daha kaynatarak tatlandıralım.
- Püf noktaları etimiz taze değilse birinci pişirme sürecinde düdüklü tencere kullanabiliriz.
- Bezelyeler dondurulmuş değil de konserve ise yemeğin pişmesine 3-4 dakika kala eklemeliyiz.
- Orijinal tas kebabına sarımsak da konur ve sadece tuz ve kekikle tatlandırılır. Fakat yemeğin bu formda daha lezzetli olduğu konusunda hayli iddialıyım. Afiyet olsun.