Yer Fıstıklı Karamelli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kutu krema
- 1 küçük kase yer fıstığı
Yer Fıstıklı Karamelli Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalar birinci olarak kekimiz için; yumurta ve şekeri köpük, köpük olana kadar çırpalım. Son olarak sıvı gereçleri ekleyip kuru materyalleri eleyerek, kek karışımını yağladığımız tart kalıbımıza dökelim.
- 180 derece evvelce ısıtmış olduğumuz fırınımız da 25-30 dakika denetimli bit formda pişirelim.
- Pişen kekimiz, birinci sıcaklığını aldıktan sonra, tart kalıbından çıkartıp, üzerine 1 su bardağı süt dökelim.
- Kekimiz dinlenirken krem şantisini hazırlayalım. 1 su bardağı soğuk süt ile 1 paket kremşantiyi kıvam alıncaya kadar çırpalım. Akabinde kekimizin üzerine eşit olarak dağıtıp buzdolabında bekletelim.
- Kekimiz dinlenirken karamel sosumuzu hazırlayalım. Birinci olarak 1 su bardağı şekeri tencereye alıp, eritip, rengi yoğunlaşana kadar karıştıralım. Akabinde 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırıp, kremasını ekleyelim.
- Karamelli sosumuz kıvam alınca yer fıstıklarını ekleyip bir iki dakika daha karıştıralım. Soğuması için bekleyelim (Karamel sosu sıcak dökmeyin lütfen kremşanti erir)
- Soğuyan karamel sosumuzu pastamızın üzerine dökelim. 2-3 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.