Yeşil Domates Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yeşil domates
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 3 diş sarımsak
- 2 adet kesme şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Maydonoz
- Fesleğen veya reyhan ( orjinal tarifinde vardı ben koymadım.)
Yeşil Domates Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Gelelim yemeğimize soğanımızı yarım ay şeklinde doğrayalım.
- Zeytinyağ koyduğumuz tencerede bir iki tur çevirelim.
- Sarımsak, şekeri ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edelim.
- Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Pirinçleri ilave edelim.
- Üzerine gelecek şekilde sıcak su ekleyelim.
- Karıştırarak 10 kadar kısık ateşte arada karıştırarak pişirelim.
- Yeşil domateslerimizide yarım ay şeklinde doğrayıp ilave edelim.
- Tam domateslerin üzerine gelecek kadar yine sıcak su koyalım.
- Tuz ve karabiberi ilave edielim. Kısık ateşte ara ara karıştırın dibi tutar gibi oluyor.
- Suyu az gelirse biraz ilave edebilirsiniz.
- Pirinçler biraz lapa kıvamında oluyor.
- Bu şekilde 15 dakika kadar pişiriyoruz.
- Kapatmadan önce küçük küçük doğradığımız maydanozları ilave edip ocağı kapatalım.
- Servis tabağına alalım.
- Üzerine az zeytinyağ gezdirelim.
- Yemeğimiz yemeye hazır. Bence ılık daha lezzetli oluyor.
Hangi yörenin yemeği bilmiyorum. Eksiğim varsa affetsinler. ????.
Yeşil Domates Pilaki Tarifi Fotoğraflı Yapılışı