Asidik özelliği daha ziyade olan yeşil elma mahsusen sindirim problemlerine güzel gelir. Kan şekeri ve kolesterolü de düzenleyen yeşil elma hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Pekala yeşil elmanın yararları nelerdir? Ayrıyeten eksperlerin önerdiği elma ve salatalık suyu karışımının mucizevi yararını da araştırdık. Haberin detayında bağışıklığı güçlendiren yeşil elmaya dair her şeyi bulabilirsiniz.
Severek tüketilen yeşil elma, protein, vitamin, mineral ve lif açısından öbür elma çeşitlerine orantıyla daha zengindir. Gülgiller ailesine ilişkin olan elma, birinci olarak Kuzey Anadolu topraklarında keşfedildi.1000 farklı çeşidi olan elma tüm yerküreye Orta Asya topraklarından yayıldı. Besin pahası hayli yüksek olan elmanın sarı, yeşil ve al çeşitleri yaygındır. Malta eriği ve armut ile akrabalığı olan elmanın çeşitleri içeriğindeki besin bedelini değiştirir. Yeşil elma sarı ve kırmızıya nazaran daha ziyade asidik çözücü içerir. Sonbaharda büsbütün olgunlaşan yeşil elma nemli ve yağışlı yerleri sever. İçeriğindeki likit orantısı hayli ziyadedir. Memleketimizde Amasya elması epey yaygın tüketilir. Gelgelelim sindirim sorunu yaşayanlar için mütehassıslar ekseriyetle yeşil elmayı önerir. Yeşil elma erik üzere ekşimsi bir likide sahiptir. Bu likit aslında içerdiği asidikten alır. Bu asidik vücuda girdiğinde çözücü bir özellik stantlar. Münhasıran özgür radikalleri idrar yolu ile vücuttan atarak bağışıklığı güçlendirir.
YEŞİL ELMANIN YARARLARI NELERDİR?
- Yeşil elmada bulunan; siyadin, epikateşin ve C vitamini, antioksidan hizmeti görür. Bu sayede vücutta dolaşan zararlı bağımsız radikalleri azaltır.
- Başkaca yeşil elma kilo vermek isteyenlerin diyet listesinde birinci sırada mahal alır. Sabahları aç karnına tüketilen yeşil elma, gün uzunluğu tok kalma hissi verir.
- Mütehassısların diyabet hastalarına önerdiği değerli besinlerden biri olan yeşil elma, aç karnına yenildiğinde kana karışan şeker nispetini azaltır ve tüm gün kandaki şeker orantısını istikrarda fiyat.
- Yeşil elma birebir devranda diş sıhhatini da korur. Aç karnınaa tüketilen yeşil elmanın kabuğu, ağızda oluşan tükürükteki lif orantısını artırır. Bu durum gün içerisinde dişlerin sararmasını önlerken, ağız kokusunun da önüne makbul.
- Vücut ehliyetli potasyum almadığında kalp atışları düzensizleşir. Bol ölçüde potasyuma sahip olan yeşil elma aç karınana tüketildiğinde kalbin atışlarını düzenler.
YEŞİL ELMA ÇAYI NE İŞE YARAR?
YEŞİL ELMA VE SALATALIK SUYU KARIŞIMI NE İŞE YARAR?
- İçerdikleri likit yüksek olan bu iki besin böbreklerin fonksiyonlarını güçlendirir. Başkaca mesane ve böbreklerde kum taş oluşumunu önler.
- Boğazdaki bakterileri temizler. Mevsim geçişlerindeki üst teneffüs yolları illetlerini köstekler.
- Sindirim yollarında biriken besin atıklarını vücuttan atar. Mide duvarını güçlendirerek ülser ve reflü üzere sıhhat dertlerinin yaşanmasını önler.
- Bağırsak florasını korur. Yararlı bakteri sayısını artırarak kanser üzere önemli marazlara yer olacak durumları ortadan kaldırır.
- Kan şekeri ve basıncını istikrarlar. Şeker, yüksek tansiyon üzere illetlerin şiddetini azaltır.
- Vücudun gereksinimi olan vitamin ve mineralleri karşılar.
- Güçlü bir C vitamini olduğundan hücreleri güçlendirir. Yüksek ateşlenmeler sırasında tüketilebilecek en yararlı doğal ilaçtır.
Bir elma ve bir salatalık meyve sıkacağından bir arada geçirilir. İçerisine bir yemek kaşığı limon suyu eklenerek tüketilebilir. Mütehassıslar ekseriyetle ara öğünlerde tüketilmesini tavsiye eder.