
Yeşil Fasulyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 1 kase bulgur
- Yarım kg yeşil fasulye
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 orta uzunluk kapya biber
- 1 orta uzunluk yeşil biber
- 2 orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 kase sıcak su
Yeşil Fasulyeli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kase bulguru yıkayıp süzgeçte süzüp kenara alalım.
- Fasulyeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küçük küp biçiminde doğrayalım.
- Daha sonra kuru soğanı, biberleri ve domatesleri de yıkayıp küçük küçük küp formunda doğrayalım.
- Geniş tavaya yağı koyup erittikten sonra soğan ve biberleri sırayla ekleyip kavuralım.
- Kavrulan soğan ve biberlerin üzerine fasulyeleri ve domatesi de ekleyip fasulyelerin rengi dönene kadar kavuralım.
- Rengi sararan fasulyelerin üzerine tuzu, pulbiberi ve kimyonu ek edip bulguru da ekleyip karıştıralım.
- Son olarak üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan pilavı kısık ateşte 30 dk pişirelim.
- Suyunu çekip pişen pilavın altını kapatıp kenara ılıması için bırakıp dinlendirdikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.