Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yeşil Fasulyeli Bulgur Pilavı

Yeşil Fasulyeli Bulgur Pilavı
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yesil-fasulyeli-bulgur-pilavi.jpg

Yeşil Fasulyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kase bulgur
  • Yarım kg yeşil fasulye
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 orta uzunluk kapya biber
  • 1 orta uzunluk yeşil biber
  • 2 orta uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 kase sıcak su

Yeşil Fasulyeli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir kase bulguru yıkayıp süzgeçte süzüp kenara alalım.
  2. Fasulyeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küçük küp biçiminde doğrayalım.
  3. Daha sonra kuru soğanı, biberleri ve domatesleri de yıkayıp küçük küçük küp formunda doğrayalım.
  4. Geniş tavaya yağı koyup erittikten sonra soğan ve biberleri sırayla ekleyip kavuralım.
  5. Kavrulan soğan ve biberlerin üzerine fasulyeleri ve domatesi de ekleyip fasulyelerin rengi dönene kadar kavuralım.
  6. Rengi sararan fasulyelerin üzerine tuzu, pulbiberi ve kimyonu ek edip bulguru da ekleyip karıştıralım.
  7. Son olarak üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakalım.
  8. Kaynayan pilavı kısık ateşte 30 dk pişirelim.
  9. Suyunu çekip pişen pilavın altını kapatıp kenara ılıması için bırakıp dinlendirdikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,325Kullanıcılar
Üst Alt