Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yeşil Kabak Çorbası

Yeşil Kabak Çorbası
0
95

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yesil-kabak-corbasi-4.jpg

Yeşil Kabak Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yeşil kabak
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz karabiber pulbiber ve biraz nane

Yeşil Kabak Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup eritelim.
  2. Ununu ek edip kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavuralım.
  3. Bir taraftan çırpma teliyle süratlice çırpıp öbür taraftan sütü ek edelim.
  4. Suyunu da ek edip uygunca karıştırdıktan sonra kaynamasını sağlayalım, kaynamaya başlayınca kabuklarını soyup doğradığımız kabakları ek edip kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
  5. Blendırdan geçirip tuzunu dereotunu ve başka baharatlarını da ek edelim, çorbamızın kıvamı kullandığımız kabakların büyüklüğüne nazaran değişebilir.
  6. Kıvam yoğunlaşırsa sıcak su ile kıvamlandır alım. Dilek nazaran üzerine tereyağı kızdırıp servis edelim. Afiyet olsun.
 
858,481Konular
981,442Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt