Yeşil Kabak Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yeşil kabak
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 su bardağı süt
- 4 su bardağı su
- Bir tutam dereotu
- Tuz karabiber pulbiber ve biraz nane
Yeşil Kabak Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup eritelim.
- Ununu ek edip kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavuralım.
- Bir taraftan çırpma teliyle süratlice çırpıp öbür taraftan sütü ek edelim.
- Suyunu da ek edip uygunca karıştırdıktan sonra kaynamasını sağlayalım, kaynamaya başlayınca kabuklarını soyup doğradığımız kabakları ek edip kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
- Blendırdan geçirip tuzunu dereotunu ve başka baharatlarını da ek edelim, çorbamızın kıvamı kullandığımız kabakların büyüklüğüne nazaran değişebilir.
- Kıvam yoğunlaşırsa sıcak su ile kıvamlandır alım. Dilek nazaran üzerine tereyağı kızdırıp servis edelim. Afiyet olsun.