nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,677
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 61
4 temel beslenme grubundan birini oluşturan et, yumurta ve kuru baklagiller grubu içinde yer alır Kuru baklagiller gıda öğesi bileşimi ve posa içeriği açısından haftada en az 3 kez mutlaka tüketilmelidir Yeşil mercimek bilhassa kadın sağlığı açısından fazla önemlidir Sindirim sistemi hastalıklarının, bazı kanser türlerinin, yürek ve damar hastalıklarının önlenmesinde fazla önemlidir
Fakat protein kalitesini artırmak için mutlaka tahıllarla birlikte tüketilmelidir Pişirme usullerine yerinde olduğunda ve C vitaminlerinden varlıklı sebze ve meyvelerle tüketildiğinde yapısındaki demir ve kalsiyumun biyoyararlılığı (vücutta kullanımı) artar Mesela; 1 porsiyon mercimek yemeği, 12 dilim bütün tahıl ekmeği ve taze mevsim salata ile birlikte yenildiğinde protein kalitesi artar *
Fakat protein kalitesini artırmak için mutlaka tahıllarla birlikte tüketilmelidir Pişirme usullerine yerinde olduğunda ve C vitaminlerinden varlıklı sebze ve meyvelerle tüketildiğinde yapısındaki demir ve kalsiyumun biyoyararlılığı (vücutta kullanımı) artar Mesela; 1 porsiyon mercimek yemeği, 12 dilim bütün tahıl ekmeği ve taze mevsim salata ile birlikte yenildiğinde protein kalitesi artar *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.