imagesyesilmercimeginfaydalari5afef550e960f
Yeşil Mercimeğin Faydaları
Yeşil Mercimeğin Faydaları Nelerdir
Yeşil mercimek muthiş bir protein deposu olmakla birlikte etin yerini dolduran en iyi besindir Yapacağınız yağsız mercimek corbası kuru, en az enginar kadar kolestrolu duşurucu etkiye sahiptir Sadece haftada 23 kez yapacağınız yeşil mercimek corbası ile hem kolestrolunuzu kontrol altına almış olaursunuz hem de tansiyonunuzun dengelenmesini sağlarsınız
Yeşil Mercimeğin Faydaları;
1 kilo mercimekte, 1 kilo etin ve 1 kilo buğday ekmeğinin icerdiği kadar albumin, karbonhidrat ve madenleri rahatca karşılamaktadır
A, B1, B2, C vitaminlerini icermektedir
Kalsiyum , fosfor, potasyum, sodyum, kukurt, cinko, klor, iyot ve karbonhidrat icermektedir
Kansız, halsiz ve sinirli kişiler icin faydalıdır
İcine et veya kıyma konulmasına da gerek yoktur
Az sıvı yağ ile pişirilmesi daha sağlıklıdır
Kolestrolu olanlar icin bir teşkil arz etmez
Kan yapıcıdır
Anne sutunu artırıcı etkisi vardır
Gozlere faydası vardır
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir
Kalp krizi riskini azaltmaktadır
Bağırsakları calıştırır ve kabızlığı giderici etkisi vardır
Suyunu icerseniz kas ağrılarınızı alır
Damar hastalıkları ve şeker hastalığından korumaktadır
Beden ve zihin gucunu arttırmaktadır
alıntı
Yeşil Mercimeğin Faydaları
Yeşil Mercimeğin Faydaları Nelerdir
Yeşil mercimek muthiş bir protein deposu olmakla birlikte etin yerini dolduran en iyi besindir Yapacağınız yağsız mercimek corbası kuru, en az enginar kadar kolestrolu duşurucu etkiye sahiptir Sadece haftada 23 kez yapacağınız yeşil mercimek corbası ile hem kolestrolunuzu kontrol altına almış olaursunuz hem de tansiyonunuzun dengelenmesini sağlarsınız
Yeşil Mercimeğin Faydaları;
1 kilo mercimekte, 1 kilo etin ve 1 kilo buğday ekmeğinin icerdiği kadar albumin, karbonhidrat ve madenleri rahatca karşılamaktadır
A, B1, B2, C vitaminlerini icermektedir
Kalsiyum , fosfor, potasyum, sodyum, kukurt, cinko, klor, iyot ve karbonhidrat icermektedir
Kansız, halsiz ve sinirli kişiler icin faydalıdır
İcine et veya kıyma konulmasına da gerek yoktur
Az sıvı yağ ile pişirilmesi daha sağlıklıdır
Kolestrolu olanlar icin bir teşkil arz etmez
Kan yapıcıdır
Anne sutunu artırıcı etkisi vardır
Gozlere faydası vardır
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir
Kalp krizi riskini azaltmaktadır
Bağırsakları calıştırır ve kabızlığı giderici etkisi vardır
Suyunu icerseniz kas ağrılarınızı alır
Damar hastalıkları ve şeker hastalığından korumaktadır
Beden ve zihin gucunu arttırmaktadır
alıntı