elektronikci
FD Üye
Yeşil Mercimek (Arpa Şehriyeli) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 1 küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı domates yahut biber salçası
- 1 küçük havuç
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- Kuzu ilik suyu
Yeşil Mercimek (Arpa Şehriyeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yeşil mercimeği yıkayıp 10dk kadar haşlayın.
- Haşlama suyundan 1 bardak ayırın.
- Havucu, soğan ve sarımsağı ince doğrayalım.
- Zeytinyağında havuç, soğan, sarımsak ve salçayı az soteleyelim.
- Arpa şehriye ekleyip 1-2dk daha soteleyelim.
- En son yeşil mercimeği ve ayırdığımız su + 1 bardak daha ılık su ekleyip pişmeye bırakalım. Şifa olsun bebişlere ????.