Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 2 tane orta uzunluk soğan
- 1 tane patates
- 1 tane havuç
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 10 su bardağı sıcak su
Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tenceremize tereyağımızı ve zeytinyağı mızı alalım yemeklik doğradığımız kuru soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı koyalım biraz kavuralım.
- Havucunu, patatesini atalım.
- İki üç sefer çevirelim.
- Salçasını yeşil mercimeğini baharatlarını koyup sıcak suyumuzu dökelim ve pişmeye bırakalım.
- Pişen çorbamızı blendırdan geçirelim.
- Tekrar ocağa koyup bir iki taşım kaynatalım. Kıvamını kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz gerekirse su koyabilirsiniz. Ben 1 bardak daha sıcak su koydum.Afiyet olsun.