Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım yemek kaşığı salça
- Tuz
- Su
Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak mercimeğe göz kararı su koyup 10 dk kaynatıp çıkan kara suyunu süzüyoruz. Bunu yapmazsam çorba bulanık bir renk oluyor o yüzden önden kısa bir kaynatıp suyunu dökmeyi tercih ediyorum.
- Sonra tekrar göz kararı sıcak su ekleyip mercimekler yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Haşlanan mercimekleri süzüyoruz. İsterseniz bu suyu çorbada da kullanabilirsiniz.
- Mercimekler kenarda dursun diğer bir tencerede soğanı ince küp küp doğrayıp sıvı yağ ile kavuruyoruz.
- Kavrulan soğana salçayı, mercimeği, pirinçi, tuzunu ve sıcak suyunu ekleyip, pirinçler pişene kadar kaynatıyoruz. Pirinç yerine arpa şehriye, erişte de konulabilir. Afiyet olsun ????.