teknolojiuzmani
FD Üye
Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 ufak su bardağı yeşil mercimek(bardak ölçüsü 0,2 litre kadar)
- 1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 litre kadar su (mercimekleri haşlarken kullanmak için) (kaynar su ilavesi yapılabilir)
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 3 çay kaşığı kuru nane
- Az pul biber
- Tereyağ (isteğe bağlı lezzet katmak için en son altını kapamadan önce eklenebilir)
Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yeşil mercimeklerimizi yıkayıp üzerine 1. 5 litre kadar su ekleyip kaynatmaya başlıyoruz(kaynama esnasında üzerinde oluşan köpükleri kaşıkla alıyoruz)
- Yaklaşık 25 dakikada orta ateşte dağılmayacak kıvamda haşlanmış oluyor.
- Mercimekler haşlanırlen ayrı bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğanlarımızı iyice yumuşuncaya kadar öldürüyoruz.
- Ardından salçamızı ekliyoruz ve 1-2 dakika salça iyice eriyene kadar kavuruyoruz.
- 2 su bardağı sıcak su ekliyoruz kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Kaynayan yeşil mercimeklerimiz dağılmadan salçalı karışımımızı yeşil mercimeklerimizin olduğu tencereye ekliyoruz.
- Bu aşamada damak tadınıza göre kaynar su ilavesi yapabilirsiniz,yemek gibi olmasını istiyorsanız eklemeye gerek yok. Tuz ve baharatlarımızı ekleyip kısık ateşte 4-5 dak pişiriyoruz. Afiyet olsun.