Yeşil Mercimek Köftesi Ve Özel Sosu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 6 kol maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı su
- Yoğurt
Yeşil Mercimek Köftesi Ve Özel Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaynamakta olan sıcak suya 2 su bardağı mercimeği salıp 10 dk haşlayalım. Sonra süzüp, soğuk sudan geçirip tekrar süzülmesi için süzgece koyalım.
- Robota soğan maydanoz baharatlar ve suyu süzülmüş mercimeği koyup çektirelim. Kenara toplananları kaşıkla bastırıp, tekrar çektirelim.
- İyice ezilince bir kaba boşaltıp, üzerine 3 yemek kaşığı unu ek edip yoğurup form verelim. Biraz derin yağda gerili önlü kızartalım.
- Gelelim sosunu yapmaya. Tavaya salçaları zeytinyağını ve sarımsağı koyup kokusu çıkana dek pişirelim son olarak yarım su bardağı suyu da ekleyip tekrar bir taşım kaynatıp sosu kapatalım.
- Köfteleri uygun bir kaba alıp üzerine yoğurt ve sostan gezdirelim. (Yoğurdu koyana kadar büsbütün vegan bir tanım ) Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.