
Yeşil Mercimek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı kalın bulgur
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 orta soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber, pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 diş sarımsak
Yeşil Mercimek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yeşil mercimeği üstünü geçecek kadar su koyup haşlayalım. 5 dakika yeterli daha sonra mercimeği süzün.
- Sonra soğanı sarımsağı küçük doğrayıp tencereye yağı ve soğanı alın kavurun.
- Üstüne biberi de doğruyu karıştırın sonra mercimeği koyup karıştırın.
- Ondan sonra bulguru ekleyin onun üzerine sıcak su ekleyin. Eğer suyu az gelirse ekleme yapabilirsiniz pişerken tuzunu baharatlarını attın kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra altını kısın suyunu çekene kadar bekletin. Sonra servis etmek için tereyağını eritip sarımsakları ezin.
- Tereyağın içine döküp karıştırın.
- Servis ederken önce pilavın üstüne sarımsaklı tereyağını gezdirin.
Yeşil Mercimek Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı