Yeşil Mercimek Soslu Spagetti Tanımı İçin Gereçler
- 1/2 (yarım) paket spagetti
- 1/2 (yarım) su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça (domates-biber)
- 1/2 (yarım) su bardağı et suyu
- Karabiber
- Acı pul biber
- Kimyon
- Tuz
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Sarımsaklı yoğurt
Yeşil Mercimek Soslu Spagetti Tanımı Yapılışı
- Mercimekler bir kaç su yıkanır ve tencereye alınır.
- Bir ölçü sıcak su eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.
- Bu ortada suyu azalırsa sıcak su eği yapılır.
- Yumuşayıp pişen mercimeklerin suyu süzülür ve kenara alınır.
- Öbür bir tencerede küp küp doğranan soğan ve sarımsak zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavrulur.
- Daha sonra salça eklenir ve bir iki dakika daha kavrulmaya devam edilir.
- Sonrasında mercimek, baharatlar ve et suyu ek edilir.
- 10 dakika kadar pişirmeye devam edilir ve ocaktan alınır.
- Bu ortada her hangi bir tıp makarna, ben spagetti tercih ettim, al dente pişirilir.
- Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
- Servis esnasında öncelikle tabağa sırasıyla makarna, mercimekli sos ve sarımsaklı yoğurt konur.
- En son da üzerine ince ince doğranmış maydanoz serpilir. Servis edilir.