Yeşil Mercimek Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 su bardağı mercimek
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 6 -6,5 su bardağı su
- Tuz
- Pul biber
Yeşil Mercimek Yemeği Tanımı Yapılışı
- Öncelikle mercimekleri küçük bir tencerede dağılmayacak kadar haşlıyoruz (10-15 dk civarı).
- Haşladıktan sonra süzüyoruz ve biraz yıkıyoruz.
- Soğanı ve sarımsağı yağda kavuruyoruz. Salçasını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Mercimeği ekleyip 1 2 çevirdikten sonra suyunu ekliyoruz.
- Yumuşayıp suyunu çekene kadar kaynatıyoruz. (10 dk falan üstü tam kapalı pişirirseniz çok hoş pişiyor. ).
- Ben tuzunu sonradan ekliyorum. Daha keskin oluyor.
- Salçasını ve suyunun ölçüsünü kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz her türlüsünü kaldırıyor yemek.
- Servis için naçizane tavsiyem limonla servis edilmesi olağanüstü oluyor.