bilgisayarci
FD Üye
Yeşil Mercimek Yemeģi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
- Tuz, karabiber ve kâfi ölçüde zeytinyağı
Yeşil Mercimek Yemeģi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yeşil mercimek güzelce yıkanır küp halinde doğranmış soğan bir ölçü sotelenir.
- Üzerine salça ve karabiber, tuz eklenir.
- Biraz daha kavurunca yeşil mercimek ilave edilir uygunca karıştırılır.
- Üzerine 3-3.5 su bardağı kadar ılık su ek edilir mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ön haşlama sürecini yapmadan bu formda pişirme nedenim tüm. Protein pahasının içerisinde kalması içindir. Afiyetler olsun.
Yeşil Mercimek Yemeģi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı