Yeşil Mercimekli Bukme Tarifi
Yeşil Mercimekli Bukme nasıl yapılır
Yeşil Mercimekli Bukme yapılışı
Yeşil Mercimekli Bukme Tarifi Resimli
imagesyesilmercimeklibukmetarifiresimli5ad431212b63d
MALZEMELER:
6 kase un,
1 su bardağı yoğurt,
2,3 kaşık sirke,
tuz ve aldığı kadar su,
1 kilo kadar haşlanmış yeşil mercimek,
1 bağ maydanoz,
pulbiber,karabiber,
yarım paket margarin,
1 su bardağı sıvı yağ,
yeteri kadar nişasta,
Uzeri icin susam
HAZIRLANIŞI:
Ben bukmede hic olcu kullanmam ama yaklaşık 6 komposto kasesi unu, 1 su bardağı yoğurt, 2,3 kaşık sirke, tuz ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yapıp hamuru dolapta yarım saat dinlendirin Yarım paket margarin ile aynı olcude sıvı yağı ısıtıp karıştırın Hamuru 2 ye ayırıp merdane ve oklava yardımı ile yarım cm kalınlığında acıp nişasta serpin ve yağ surup kare şeklinde katlayın ve tekrar buzdolabına koyup dinlendirin diğer hamuruda aynı şekilde yapın Dinlenmiş hamuru merdane ile acıp kucuk kareler şeklinde kesin Eğer hamur toplanıyorsa oklava ile biraz daha inceltip icine haşlanmış mercimek ve maydanoz karışımı koyup resimde gorulduğu gibi kapatın Yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp uzerine yoğurt ve yağ surup susam serpin 185 derecelik fırında pişirin Soğutmadan yemenizi tavsiye ederim
Afiyet olsun!
Yeşil Mercimekli Bukme nasıl yapılır
Yeşil Mercimekli Bukme yapılışı
Yeşil Mercimekli Bukme Tarifi Resimli
imagesyesilmercimeklibukmetarifiresimli5ad431212b63d
MALZEMELER:
6 kase un,
1 su bardağı yoğurt,
2,3 kaşık sirke,
tuz ve aldığı kadar su,
1 kilo kadar haşlanmış yeşil mercimek,
1 bağ maydanoz,
pulbiber,karabiber,
yarım paket margarin,
1 su bardağı sıvı yağ,
yeteri kadar nişasta,
Uzeri icin susam
HAZIRLANIŞI:
Ben bukmede hic olcu kullanmam ama yaklaşık 6 komposto kasesi unu, 1 su bardağı yoğurt, 2,3 kaşık sirke, tuz ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yapıp hamuru dolapta yarım saat dinlendirin Yarım paket margarin ile aynı olcude sıvı yağı ısıtıp karıştırın Hamuru 2 ye ayırıp merdane ve oklava yardımı ile yarım cm kalınlığında acıp nişasta serpin ve yağ surup kare şeklinde katlayın ve tekrar buzdolabına koyup dinlendirin diğer hamuruda aynı şekilde yapın Dinlenmiş hamuru merdane ile acıp kucuk kareler şeklinde kesin Eğer hamur toplanıyorsa oklava ile biraz daha inceltip icine haşlanmış mercimek ve maydanoz karışımı koyup resimde gorulduğu gibi kapatın Yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp uzerine yoğurt ve yağ surup susam serpin 185 derecelik fırında pişirin Soğutmadan yemenizi tavsiye ederim
Afiyet olsun!