
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Karamelize Soğanlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış mercimek
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ + 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı mercimeğin suyu veya sade su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Karamelize Soğanlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yeşil mercimeği haşlayalım suyunu süzelim.
- Pilav tenceresinde sıvı yağı ile küçük küçük doğranmış soğanı pembeleşene kadar soteleyin.
- 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip kavurun üzerine 1,5 su bardağı bulguru ilave edip biraz kavurun.
- Ardından haşlanmış yeşil mercimeğide ekleyip 3 su bardağı su ilave edin ben haşladığım mercimek suyunu ilave ettim.
- Daha sonra tuz,karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın.
- Kapağını kapatın kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- 5-6 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.
- Servis tabağına alınca ben üzerine 1 büyük soğanı piyazlık doğrayıp bir yemek kaşığı tereyağ ve bir kesme şekerle karamelize edip pilavın üzerine koydum.