Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı nasıl yapılır
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı yapılışı
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı icin gerekli malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
12 su bardağı zeytinyağı
1 adet iri kuru soğan
2 silme yemek kaşığı domates salcası
1 yemek kaşığı biber salcası (eğer cok acı ise, yarım kaşık veya daha az kullanılabilir)
Kimyon, tuz, karabiber
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı (500 ml) mercimeğin suyu
imagesyesilmercimeklibulgurpilavitarifiresimli5ad4088208826
Yapılışı:
Yeşil mercimeği iyice yıkayın Orta boy bir tencerenin icine koyun
Uzerini 4 parmak gececek kadar su ekleyin Orta ateşte 2025 dakika, mercimekler yumuşayana kadar pişirin
Mercimeği suzdurun Suyunu bir kenara ayırın Eksik kaldıysa, uzerine kaynar su ekleyip 2 su bardağına tamamlayın
Pilav tenceresine yağı ve yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin Uzerine bir miktar tuz serpiştirin
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte, soğanlar iyice yumuşayana ve şeffaflaşana kadar 3540 dakika pişirin
Bu kadar uzun sure pişen soğanlar tatlılaşıp, yemeğin lezzetini arttırıyor
Pişen soğanların uzerine domates ve biber salcalarını ekleyin Kokusu cıkana kadar kavurun İstediğiniz miktarda baharatları ekleyin
Soğanlı karışımın uzerine bulguru dokun Biraz kavurun Ardından, haşlanmış mercimekleri ekleyin Uzerine suyu dokun
Malzemeyi homojen olarak dağıtmak icin biraz karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın 20 dakika yavaş ateşte pişirin
Ocağın altını kapatın Pilavı biraz dinlendirin
Kaşıkla, havalandırarak karıştırın ve yoğurt, yeşil soğan veya ayranla servis yapın
Afiyet olsun
Alıntı
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı yapılışı
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı icin gerekli malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
12 su bardağı zeytinyağı
1 adet iri kuru soğan
2 silme yemek kaşığı domates salcası
1 yemek kaşığı biber salcası (eğer cok acı ise, yarım kaşık veya daha az kullanılabilir)
Kimyon, tuz, karabiber
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı (500 ml) mercimeğin suyu
imagesyesilmercimeklibulgurpilavitarifiresimli5ad4088208826
Yapılışı:
Yeşil mercimeği iyice yıkayın Orta boy bir tencerenin icine koyun
Uzerini 4 parmak gececek kadar su ekleyin Orta ateşte 2025 dakika, mercimekler yumuşayana kadar pişirin
Mercimeği suzdurun Suyunu bir kenara ayırın Eksik kaldıysa, uzerine kaynar su ekleyip 2 su bardağına tamamlayın
Pilav tenceresine yağı ve yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin Uzerine bir miktar tuz serpiştirin
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte, soğanlar iyice yumuşayana ve şeffaflaşana kadar 3540 dakika pişirin
Bu kadar uzun sure pişen soğanlar tatlılaşıp, yemeğin lezzetini arttırıyor
Pişen soğanların uzerine domates ve biber salcalarını ekleyin Kokusu cıkana kadar kavurun İstediğiniz miktarda baharatları ekleyin
Soğanlı karışımın uzerine bulguru dokun Biraz kavurun Ardından, haşlanmış mercimekleri ekleyin Uzerine suyu dokun
Malzemeyi homojen olarak dağıtmak icin biraz karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın 20 dakika yavaş ateşte pişirin
Ocağın altını kapatın Pilavı biraz dinlendirin
Kaşıkla, havalandırarak karıştırın ve yoğurt, yeşil soğan veya ayranla servis yapın
Afiyet olsun
Alıntı