Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Resimli

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Resimli
0
56

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı nasıl yapılır
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı yapılışı

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı icin gerekli malzemeler

1 su bardağı yeşil mercimek
12 su bardağı zeytinyağı
1 adet iri kuru soğan
2 silme yemek kaşığı domates salcası
1 yemek kaşığı biber salcası (eğer cok acı ise, yarım kaşık veya daha az kullanılabilir)
Kimyon, tuz, karabiber
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı (500 ml) mercimeğin suyu


imagesyesilmercimeklibulgurpilavitarifiresimli5ad4088208826

Yapılışı:

Yeşil mercimeği iyice yıkayın Orta boy bir tencerenin icine koyun
Uzerini 4 parmak gececek kadar su ekleyin Orta ateşte 2025 dakika, mercimekler yumuşayana kadar pişirin
Mercimeği suzdurun Suyunu bir kenara ayırın Eksik kaldıysa, uzerine kaynar su ekleyip 2 su bardağına tamamlayın
Pilav tenceresine yağı ve yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin Uzerine bir miktar tuz serpiştirin
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte, soğanlar iyice yumuşayana ve şeffaflaşana kadar 3540 dakika pişirin
Bu kadar uzun sure pişen soğanlar tatlılaşıp, yemeğin lezzetini arttırıyor
Pişen soğanların uzerine domates ve biber salcalarını ekleyin Kokusu cıkana kadar kavurun İstediğiniz miktarda baharatları ekleyin
Soğanlı karışımın uzerine bulguru dokun Biraz kavurun Ardından, haşlanmış mercimekleri ekleyin Uzerine suyu dokun
Malzemeyi homojen olarak dağıtmak icin biraz karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın 20 dakika yavaş ateşte pişirin
Ocağın altını kapatın Pilavı biraz dinlendirin
Kaşıkla, havalandırarak karıştırın ve yoğurt, yeşil soğan veya ayranla servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt