
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı su (pilavı demlemek için)
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Besleyici ve doyuruculuğuyla yanına başka yemek aratmadan kaşık kaşık yedirtecek çok lezzetli bir pilav????.
- Yeşil mercimeği üzerini 3 parmak geçecek kadar suyla haşlayalım.
- Pilav tenceresine sıvı yağı alıp küp küp doğranmış soğanları ilave ederek kavuralım.
- Kavrulan soğanlara bulguru ve tereyağını ekleyip kavurmaya devam edelim.
- En son haşlanmış olan yeşil mercimeği baharatları ve tuzunu da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra 3 bardak suyunu verelim ve kısık ateşte demlemeye bırakalım.
- Tamamen suyunu çekip demlenince pilavımız servise hazır????