Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 su bardağı iri pilavlık bulgur
- 1 büyük kuru soğan
- 1 yeşil sivri biber
- Yarım kırmızı kapya biber
- 1 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 4 su bardağı sıcak su (Ayarlayınız bulgur cinsine göre)
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yeşil mercimeği yıkayalım.
- Çok fazla yumuşak olmadan hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
- Kara suyunu döküp, süzelim.
- Soğanımızı, biberleri yemeklik doğrayalım.
- Sıvı yağı pilav tenceremize alıp, soğan ve biberleri kavuralım.
- Salçayı ,baharatları ilave edelim ve kavuralım.
- Yıkanmış süzülmüş bulguru ilave edip, tereyağı ekleyelim ve birlikte tüm malzemeyi kavuralım.
- Haşlanmış mercimekleri ilave edip, sıcak suyunu verip pişmeye bırakalım. Demlendirip servis edelim. Âfiyet olsun.