Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yeşil mercimekleri 5-10 dk suda bekletin. Sonra kaynatın biraz. Yumuşayınca ocaktan alıp süzün. (Hala canlı olmasına ihtimam gösterin).
- Tavaya sıvı yağı koyun soğanları kavurun.
- Soğan kavrulunca bulguru koyun 2-3 dk kavurun.
- Süzdüğünüz mercimeği ek edip biraz daha karıştırıp suyunu ekleyin (4 su bardağı lakin siz duruma nazaran arttırıp azaltabilirsiniz).
- Tereyağını ve tuzu ekleyip karıştırın kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
- Pilav suyunu çekip göz göz olunca ocaktan alabilirsiniz.