Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- ️1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- ️1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- ️1 adet kuru soğan
- ️3 yemek kaşığı sıvı yağ
- ️1 tatlı kaşığı tereyağı
- ️3 su bardağı su
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 çay kaşığı karabiber
- ️1 çay kaşığı pul biber
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yeşil mercimeği yıkayalım.
- Haşlayalım ve suyunu süzelim.
- Pilav tenceresinde sıvı yağ ile küçük küçük doğranmış kuru soğanı pembeleşene kadar soteleyelim.
- Üzerine bulguru ek edip biraz kavuralım.
- Ardından yeşil mercimeği de ek edip suyu ekleyelim.
- Baharatları da ekleyip karıştıralım. Kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- 5 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı