Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 ,5 su bardağı bulgur
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Zeytinyağı/sıvı yağ
- 1 adet soğan
- Bulgurun suyu çekmesine bağlı 3-4-5 bardağı sıcak su
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimekleri üstünü geçecek kadar suda 10 dk haşlayalım.
- Yağımızı ve küp küp ya da dilim biçiminde doğranmış soğanı kavuralım.
- Soğanları farklı bir tabağa alalım.
- Olan yağımıza mercimek ve bulguru ekleyip kavuralım.
- Üstüne sıcak su ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakalım.
- Bulgur yumuşamışsa yemeğimiz pişmiş demektir.
- Soğanları üstüne ekleyelim afiyet olsun.