elektronikci
FD Üye
Yeşil Mercimekli Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mercimek
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 litre soğuk su
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Yeşil Mercimekli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimek ve bulguru güzelce yıkanıp 1 litre su ile düzgünce pişene kadar kaynatalım.
- Başka bi tavada soğan sıvı yağ ile kavrulur ve salça ezilir.
- Pişen çorbanın suyundan salçalı karışıma 1 kepçe ek edelim ki topak topak olmasın salçamız.
- Son olarak salçamızı çorabın içine boşaltalım, yeniden isteğiniz kıvama nazaran sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Tuzu ek edip özleşinceye kadar kaynatılır.
Yeşil Mercimekli Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı