teknolojiuzmani
FD Üye
Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış mercimek
- 1 çorba kasesi dolusu mesken üretimi erişte (hazır da olabilir)
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Sıcak su
Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlar yemeklik doğranır.
- Yağ tencereye alınır ve soğanlar güzelce kavrulur.
- Ardından daha evvel haşladığımız yeşil mercimek ilave edilir.
- Salçalar da ek edildikten sonra erişte ve tuz eklenir.
- Sonra sıcak su ek edilir ve erişteler pişene kadar pişirilir.
- İsteğe nazaran daha sulu kıvam ya da ağır kıvam alana kadar pişirilir. Afiyet olsun.