bilgisayarci
FD Üye
Yeşil Mercimekli Erişteli Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 buçuk çay bardağı erişte
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 küçük kase haşlanmış et (olmadan da olur ancak hoş bir lezzet veriyor)
- 6 su bardağı kadar su ( şayet kıvamlı olursa 6,5 7 kulanın)
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kuru nane
- Pulbiber
- Tuz
Yeşil Mercimekli Erişteli Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bende haşlanmış et vardı. Eti küçülterek tencereye aldım ve 6 su bardağı su ekledim üzerine ve kaynamaya bıraktım. Et suyu kulanmadım. Ancak etin içinde tekrar ısınan su et suyu üzere oldu. Şayet et suyunuz varsa biraz kulanabilirsiniz. Etiniz yoksa et suyu ile yerini değiştirebilirsiniz. Ekleyeceğiniz 6 su bardağı sudan eklediğiniz et suyunu çıkarın.
- Neyse devam edelim Et suyun içinde ısınırken başka bir tencerede mercimeği haşlayalım.
- Geniş bir kapta yumurta un ve yoğurtu güzelce çırpalım pürüzsüz olsun.
- Mercimekler haşlanınca suyunu süzelim ve kenara alalım.
- Etli suyumuz ısınınca bir kepçe alalım ve yavaş yavaş karıştıra karıştıra yoğurt karışımımıza ekleyelim karıştırmaya devam ederek 2-3 kepçe daha ek edelim.
- Yoğurtu bu biçimde ılık bir hale getireceğiz ki çorbaya dökerken kesilmesin.
- Daha sonra ocakta olan suyumuzun içine yoğurt karışımızı yavaş yavaş karıştıra karıştıra ek edeceğiz ve karıştırmayı hiç kesmeyeceğiz.
- 2-3 dakika sonra mercimek ve erişteyi de ek edeceğiz ve karıştırmaya devam ederek bi 10 dakika pişireceğiz.
- Bu müddette ocağın altını birazcık kısın.
- Daha sonra bir tavaya sıvı yağı ekleyip küçük küçük doğranmış soğanı içinde güzelce kavuracağız.
- Soğan kavrulunca tereyağını ve nane, pulbiberi, tuzu ekleyip güzelce karıştıracağız.
- Yağımız hazırlanınca çorbanın üzerine dökeceğiz ve karıştıracağız. Çorbamız servise hazır.
- Tuzu en son eklemekte kesilmesini önleyecektir.
Afiyet bal şeker olsun.
Yeşil Mercimekli Erişteli Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı