Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yeşil Mercimekli Erişteli Yoğurt Çorbası

Yeşil Mercimekli Erişteli Yoğurt Çorbası

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
yesil-mercimekli-eristeli-yogurt-corbasi.jpg

Yeşil Mercimekli Erişteli Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 buçuk çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 küçük kase haşlanmış et (olmadan da olur ancak hoş bir lezzet veriyor)
  • 6 su bardağı kadar su ( şayet kıvamlı olursa 6,5 7 kulanın)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuru nane
  • Pulbiber
  • Tuz

Yeşil Mercimekli Erişteli Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bende haşlanmış et vardı. Eti küçülterek tencereye aldım ve 6 su bardağı su ekledim üzerine ve kaynamaya bıraktım. Et suyu kulanmadım. Ancak etin içinde tekrar ısınan su et suyu üzere oldu. Şayet et suyunuz varsa biraz kulanabilirsiniz. Etiniz yoksa et suyu ile yerini değiştirebilirsiniz. Ekleyeceğiniz 6 su bardağı sudan eklediğiniz et suyunu çıkarın.
  2. Neyse devam edelim :) Et suyun içinde ısınırken başka bir tencerede mercimeği haşlayalım.
  3. Geniş bir kapta yumurta un ve yoğurtu güzelce çırpalım pürüzsüz olsun.
  4. Mercimekler haşlanınca suyunu süzelim ve kenara alalım.
  5. Etli suyumuz ısınınca bir kepçe alalım ve yavaş yavaş karıştıra karıştıra yoğurt karışımımıza ekleyelim karıştırmaya devam ederek 2-3 kepçe daha ek edelim.
  6. Yoğurtu bu biçimde ılık bir hale getireceğiz ki çorbaya dökerken kesilmesin.
  7. Daha sonra ocakta olan suyumuzun içine yoğurt karışımızı yavaş yavaş karıştıra karıştıra ek edeceğiz ve karıştırmayı hiç kesmeyeceğiz.
  8. 2-3 dakika sonra mercimek ve erişteyi de ek edeceğiz ve karıştırmaya devam ederek bi 10 dakika pişireceğiz.
  9. Bu müddette ocağın altını birazcık kısın.
  10. Daha sonra bir tavaya sıvı yağı ekleyip küçük küçük doğranmış soğanı içinde güzelce kavuracağız.
  11. Soğan kavrulunca tereyağını ve nane, pulbiberi, tuzu ekleyip güzelce karıştıracağız.
  12. Yağımız hazırlanınca çorbanın üzerine dökeceğiz ve karıştıracağız. Çorbamız servise hazır.
  13. Tuzu en son eklemekte kesilmesini önleyecektir.
Çorbayı tabiki etsiz de yapabilirsiniz lakin farklı bir tat verecektir.

Afiyet bal şeker olsun.

Yeşil Mercimekli Erişteli Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt