
Yeşil Mercimekli Kesme Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı zirvelere kuru nane
- 1 çay kaşığı isteğe nazaran pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 litre et suyu
Yeşil Mercimekli Kesme Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mercimeği haşlıyoruz siyah suyunu döküp süzüyoruz.
- Tencereye soğanı sarımsağı tereyağını ekleyip kavuruyoruz.
- Sonra salçayı ekleyim kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- En son naneyi ekleyip 1 cins daha karıştırıyoruz.
- Sonra süzdüğümüz haşlanmış mercimeği ekleyip et suyunu ekliyoruz 10 dak pişmeye bırakıyoruz.
- En son enişteyi ekleyip tuzunu atıp 10 dak daha pişiriyoruz. Şifa deposu çorbamız hazır şimdiden afiyet olsun.