Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yeşil Mercimekli Mantı

Yeşil Mercimekli Mantı
0
85

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Yeşil Mercimekli Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 bardak ılık su
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri için;
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Yeşil Mercimekli Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Herkese merhaba ramazan yaklaşırken sizinle olağanüstü bir tanım paylaşmak istedim eminim bir çoğunuz çok seveceği bir tanım kesinlikle denemelisiniz.
  1. Yeşil mercimekli harç için 1 bardak yeşil mercimeğin üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlıyoruz, yumuşayan mercimeğin üzerine 2 bardak su ekleyip süzüyoruz.
  2. Soğanları ince ince doğrayıp tavaya alıyoruz sıvı yağ ve tereyağınıda tavaya alıp hafif pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra salça, pul biber, tuz ekleyip 2 dakika daha kavuruyoruz üzerine mercimeği ekleyip yarım bardak su ek ettikten sonra 4,5 dakika pişiriyoruz. (sulu yemek üzere olmıcak kavurma halinde susuz olucak).
  3. Hamuru için tüm gereçleri bir kaba alıyoruz unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.
  4. Daha sonra merdaneyle hamurumuzu yapabildiğimiz kadar inceltiyoruz çok ince olmasına gerek yok erişte biçiminde olması kâfi daha sonra bıçak yardımıyla kare kare kesiyoruz ve bir tepsiye alıyoruz üzerine 3-4 yemek kaşığı un ekleyip tepsiyi hafif sallıyoruz un her tarafına gitmesi için.
  5. Bir tencerede su kaynatıyoruz içerisine 1 yemek kaşığı tuz ekliyoruz, kaynayan suya mantıyı ekleyip yumuşayıncaya kadar 4-5 dakika pişiriyoruz.
  6. Pişen mantımızı bir tabağa alıyoruz.
  7. Üzeri için yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı karıştırıp mantının üzerine döküyoruz ve son olarak yoğurdun üstüne 3 yemek kaşığı kadar mercimekten koyuyoruz.
Afiyet bal şeker olsun deneyeceklere.

Yeşil Mercimekli Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,341Mesajlar
30,209Kullanıcılar
bambooSon üye
Üst Alt