Yeşil Mercimekli Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- 1 adet yumurta
- 1 bardak ılık su
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Yeşil Mercimekli Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba ramazan yaklaşırken sizinle olağanüstü bir tanım paylaşmak istedim eminim bir çoğunuz çok seveceği bir tanım kesinlikle denemelisiniz.
- Yeşil mercimekli harç için 1 bardak yeşil mercimeğin üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlıyoruz, yumuşayan mercimeğin üzerine 2 bardak su ekleyip süzüyoruz.
- Soğanları ince ince doğrayıp tavaya alıyoruz sıvı yağ ve tereyağınıda tavaya alıp hafif pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra salça, pul biber, tuz ekleyip 2 dakika daha kavuruyoruz üzerine mercimeği ekleyip yarım bardak su ek ettikten sonra 4,5 dakika pişiriyoruz. (sulu yemek üzere olmıcak kavurma halinde susuz olucak).
- Hamuru için tüm gereçleri bir kaba alıyoruz unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.
- Daha sonra merdaneyle hamurumuzu yapabildiğimiz kadar inceltiyoruz çok ince olmasına gerek yok erişte biçiminde olması kâfi daha sonra bıçak yardımıyla kare kare kesiyoruz ve bir tepsiye alıyoruz üzerine 3-4 yemek kaşığı un ekleyip tepsiyi hafif sallıyoruz un her tarafına gitmesi için.
- Bir tencerede su kaynatıyoruz içerisine 1 yemek kaşığı tuz ekliyoruz, kaynayan suya mantıyı ekleyip yumuşayıncaya kadar 4-5 dakika pişiriyoruz.
- Pişen mantımızı bir tabağa alıyoruz.
- Üzeri için yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı karıştırıp mantının üzerine döküyoruz ve son olarak yoğurdun üstüne 3 yemek kaşığı kadar mercimekten koyuyoruz.
Yeşil Mercimekli Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı