Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yeşil Mercimekli Pilav (Hatay Usulü)

Yeşil Mercimekli Pilav (Hatay Usulü)
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yesil-mercimekli-pilav-hatay-usulu.jpg

Yeşil Mercimekli Pilav (Hatay Usulü) Tanımı İçin Gereçler

  • 1,5 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 büyük kuru soğan
  • 1 su bardağına yakın sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı karabiber (İsteğe bağlı)
  • Tuz

Yeşil Mercimekli Pilav (Hatay Usulü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yeşil mercimeği 6 bardak su ile haşlayalım suyunu çekmeyecek.
  2. Tam pişmeden (Yaklaşık 10-15 dakika) dağılmadan üzerine bulguru ekleyip karıştıralım 4, 5 su bardağı su daha ekleyelim (Yeşil mercimek bol vitamin ve mineralli olduğu için suyunu dökmeyeceğiz)
  3. Evvel harlı, sonra kısık ateşte pişirelim. Kimyon ekleyip, tuzunu ayarlayalım.
  4. Küçük bir tencere yada tavada yemeklik doğranmış soğanı kavurup pişen pilavımızın üzerine döküp karıştıralım, karabiberini ekleyelim 15 dakika dinlendirelim.
Not: Su oranı bulgur ve mercimeğin markasına nazaran değişebilir.
 
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt