Yeşil Mercimekli Pilav (Hatay Usulü) Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 su bardağı yeşil mercimek
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 büyük kuru soğan
- 1 su bardağına yakın sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı karabiber (İsteğe bağlı)
- Tuz
Yeşil Mercimekli Pilav (Hatay Usulü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yeşil mercimeği 6 bardak su ile haşlayalım suyunu çekmeyecek.
- Tam pişmeden (Yaklaşık 10-15 dakika) dağılmadan üzerine bulguru ekleyip karıştıralım 4, 5 su bardağı su daha ekleyelim (Yeşil mercimek bol vitamin ve mineralli olduğu için suyunu dökmeyeceğiz)
- Evvel harlı, sonra kısık ateşte pişirelim. Kimyon ekleyip, tuzunu ayarlayalım.
- Küçük bir tencere yada tavada yemeklik doğranmış soğanı kavurup pişen pilavımızın üzerine döküp karıştıralım, karabiberini ekleyelim 15 dakika dinlendirelim.