Yeşil Mercimekli Semizotu Tanımı İçin Gereçler
- 1 tutam semizotu
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 1 soğan
- 1 et bulyon
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Yeşil Mercimekli Semizotu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel semizotları temizlenir ve yıkanır.
- Yeşil mercimek sıcak suda 1 kez haşlanır suyu süzülür ve tekrar 5 dakika haşlanır.
- Haşlanan mercimek süzülür ve soğuk suda güzelce yıkanır.
- Bir tavada soğan bir az öldürülerek içine yıkanmış semizotu ek olunur.
- Semizotu çok yumuşayınca süzülmüş ve yıkanmış yeşil mercimek eklenir.
- 10 dakika bir arada kavrularak evvel sıcak suda eritilen et bulyon, tuz ve sonra 1 su bardağı su eklenerek semizotu büsbütün yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Kenarda bir kabda tuzla sarımsak güzelce ezilir ve içine yoğurt ek olunur.
- Semizotu pişince servis tabağına alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurt eklenir.
- İsterseniz kenarda pul biber, karabiber ve naneyi tereyağda çok az kavurarak sarımsaklı yoğurdun üzerine ekleyebilirsiniz. Tabi isteğe bağlı.