
Yeşil Mercimekli Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 çay bardağı haşlanmış mercimek
- 1adet küçük kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 litre +1 su bardağı su
Yeşil Mercimekli Tel Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru soğanı ,minik doğrayalım yağ ile birlikte kavuralım.
- Salçaları ve pul biberi ekleyelim .
- 1-2 dakika daha salçanın kokusu çıkana kadar kavurup ,suyunu ve nanesini ekleyelim.
- Çorbanın suyu kaynayınca tel şehriye ve haşlanmış olan yeşil mercimeği ek edelim .
- Kaynayınca kısık ateşte 10 dakika pişirelim ocaktan alalım.
- Tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika dinlendirelim.
- Mis üzere çorbamızı limon ve pul biber eşliğinde servis edelim. Afiyet olsun.